Колекторската агенция е медиатор в отношенията между просрочил клиент и

...
Колекторската агенция е медиатор в отношенията между просрочил клиент и
Коментари Харесай

ЕОС Матрикс – за свят без дългове

Колекторската организация е посредник в връзките сред просрочил клиент и неговия заемодател

Все повече компании си партнират с външен снабдител на услуги по събиране на вземания (източник: ЕОС Матрикс)

Международната финансова група EOS Group е с главен фокус на активността си събиране и ръководство на вземания. Тя има над 43-годишен опит в събирането и над 30-годишен опит в изкупуването на вземания. Групата има повече от 60 дъщерни компании в 25 страни и една от тях е ЕОС Матрикс България.

ЕОС Матрикс съществува от повече от 15 години на пазара и е най-голямата колекторска организация в България. Като такава, тя е профилирана в професионалното ръководство на просрочени вземания. В компанията работят повече от 350 чиновници, които са подготвени да ползват интернационално признати положителни практики за работа с клиенти. Агенцията е член на Германо-българска индустриално-търговска камара и е съосновател на Асоциацията на колекторските организации в България, чийто ръководител е Райна Миткова-Тодорова, ръководещ шеф на ЕОС Матрикс.

В края на септември месец 2018-а година ЕОС Матрикс показа пред българската общност данните от изследването „ Навици на заплащане в Европа ” 2018, което EOS Group организира всяка година. То се организира за 11-и следващ път взаимно с Kantar TNS, обхващайки общо 3 400 компании в 17 европейски страни.

В резюме може да се каже, че резултатите са позитивни и бележат възстановяване на навиците на заплащане на физическите и бизнес клиентите спрямо предишни интервали. Интересен факт от изследването е, че от ден на ден компании си партнират с външен снабдител на услуги по събиране на вземания – 44% (увеличение с 2 пункта по отношение на 2017 г.).

ЕОС Матрикс, като колекторска организация, се явява като посредник в връзките на просрочилия клиент и неговия заемодател. От една страна, потреблението на услугите на ЕОС Матрикс освобождава забележителен вътрешен запас на фирмите, който може да бъде ориентиран към главната активност на компаниите. От друга страна, професионалното ръководство на просрочените вземания подсигурява правилното отношение към потребителите. Служителите на ЕОС Матрикс се стремят да открият аргументите за всяко забавено заплащане и да предложат разнообразни разновидности за справяне със обстановката.

Според данните от изследването на EOS „ Навици на заплащане в Европа “ 2018, България се подрежда преди всичко в Източна Европа по върнати доходи благодарение на колекторски компании. В числа това са 11,1% от годишния оборот на компаниите, като това се мери с усъвършенстваната ликвидност на компаниите. Тези средства се връщат назад в стопанската система, като всяка една компания избира по какъв начин да ги разпредели. В България 58% избират да погасят лични отговорности, 48% резервират или основават нови работни места, 44% избират да вложат сумата в пазарно разгръщане, 33% влагат в научна и развойна активност, 26% – на финансовия пазар.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР