Колективен трудов договор в Министерството на отбраната за периода 2024

...
Колективен трудов договор в Министерството на отбраната за периода 2024
Коментари Харесай

Тагарев: Успяваме да намерим баланс на потребностите на хората, нуждите на армията и ресурсните ограничения

Колективен трудов контракт в Министерството на защитата за интервала 2024 -2025 година подписаха през днешния ден, 22 декември, министърът на защитата Тодор Тагарев и ръководителите на Федерацията на самостоятелните синдикати от защитата „ Българска войска “ Георги Братованов и на Национален профсъюз „ Отбрана “ Тодор Воденов.

Те сложиха подписите си и под деветото подред Споразумение по отношение на представителните и защитните функционалности на синдикатите с оглед ползите на цивилните чиновници по служебно правно отношение. С този акт се потвърждава волята на обществените сътрудници да водят непрестанен и градивен разговор за реализиране на по-добра отбрана на ползите на работещите в областта на защитата и сигурността.

„ Вече три десетилетия ние съумяваме да намерим баланс сред потребностите на хората, потребностите на армията и ресурсните ограничавания. Радвам се, че беше реализирано единодушие по груповия контракт и съглашението и ще имаме опцията да ги подпишем преди светлите празници, с цел да стартираме новата година със предпазени права на цивилните чиновници от всички категории, работещи в системата на защитата “ , сподели министър Тагарев по време на церемонията по сключване. Той акцентира, че това е към този момент 16-ият групов трудов контракт, който дава една постоянна основа за ползотворно съдействие през идващите две години.

Министър Тагарев изрече признателност към представителите на синдикалните организации и към специалистите от министерството на защитата за интензивната работа по намиране на нужния баланс. „ Вашето наличие тук през годините, при промяната на другите министри, основава добра причина за гарантиране на правата на чиновниците на министерството на защитата. Надявам се да сътворяваме все по-добри благоприятни условия и все по-ценни гаранции “ , съобщи той.

Председателите на двата синдиката в Българската войска Георги Братованов и Тодор Воденов от своя страна благодариха на екипа на Министерството на защитата за напъните и експертизата при правенето на новия Колективния трудов контракт, с който почтено се означават 30 години от началото на положителния обществен разговор в институцията.

След подписването на документите министър Тагарев награди президентите на национално показаните синдикални организации КНСБ и КТ „ Подкрепа “ Пламен Димитров и Димитър Манолов за изключителни заслуги в региона на обществената политика в защитата и за развиването на общественото съдействие в Министерството на защитата. От името на президента на КНСБ оценката получи вицепрезидентът на синдиката Тодор Капитанов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР