Колежанският треньор Крис Диал, който е основател на The Basketball

...
Колежанският треньор Крис Диал, който е основател на The Basketball
Коментари Харесай

Крис Диал: България е чудесна страна

Колежанският треньор Крис Диал, който е създател на The Basketball Embassy, ще вземе присъединяване в тазгодишното издание на International Basketball Camp в Габрово. Ето какво показа експертът в изявление преди летния лагер:

Бихте ли разказали малко повече за The Basketball Embassy?

От името на The Basketball Embassy (TBE), ние сме разчувствани да участваме още веднъж в IBC. Нашето партньорство нараства с всяка минала година и нашите треньори и някои от играчите, които сме поканили от чужбина, са разчувствани да вземат участие. Ние работим с професионални треньори по целия свят. Основната ни цел е да разпространяваме познания за баскетболната игра освен в Съединени американски щати, а и в Европа.

Господин Диал знаем, че работите като треньор в университета в Съединени американски щати, можете ли да кажете повече за него?

Аз съм старши треньор на мъжкия баскетболен тим на Университета Дева Мария от езерото (OLLU) в Сан Антонио, Тексас. Ние сме университет в NAIA Division I. Първенството в което участвме е извънредно конкурентно. Имаме стипендии и постоянно търсим интернационалните играчи от най-високо равнище, които желаят да играят в Съединени американски щати. Това е и една от аргументите да си партнираме с IBC.

Кои са най-вaжнитеe качества за един млад баскетболист, който се е устремил към образование в Съединени американски щати?

Играчите би трябвало да имат ужасно отношение и да са отлични възпитаници. Трябва да свършите работата си в класната стая и на терена, единствено по този метод може да сте в действителност сполучливи. Търсим хора, които са подготвени да работят крепко и играчи, които желаят да се учат и да се усъвършенстват. Момчета, които ще бъдат положителни в нашата общественост. Нашата женска стратегия търси сходни неща в своите състезателки.

Имате опит с IBC, можете ли да обясните на българските играчи за какво лагерът е добър за тях?

Лагерът е превъзходен по няколко аргументи. Първо, това е голямо преимущество да получавате указания от треньори по целия свят. Учите се от хора с огромни знания и друга вероятност и в действителност може да ви помогне да станете състезател. Второ, качеството на образованието е високо. Организаторите правият чудесна работа, те дават опция на българските играчи да се допрян до професионални треньори от целия свят. Трето - на лагерът е занимателно! Това е страхотна среда и всеки има прелестно време там. Накрая, България е красива страна и е отлично място за посещаване. Хората са хубави и храната е добра.

Какво бихте желали да кажете на децата, които ще дойдат в лагера?

Бъдете разчувствани и бъдете подготвени! Ще се забележим скоро. Следвайте ни в обществените медии и проверете други събития по света!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР