Колежанка от Тенеси, която претърпя операция за смяна на пола,

...
Колежанка от Тенеси, която претърпя операция за смяна на пола,
Коментари Харесай

Българка в САЩ реши да си смени пола, но съдбата ѝ...

Колежанка от Тенеси, която претърпя интервенция за промяна на пола, до момента в който родителите й били отвън страната, беше изгонена от своето частно религиозно учебно заведение, написа Out And About Nashville.



Яна Аутрей, 21-годишна, която се родила жена, само че в този момент се разпознава като мъж, била студентка в Уелч, четиригодишно баптистко учебно заведение в Нашвил. Но единствено няколко часа откакто се подложила на интервенция за премахване на тъканта на гърдата при започване на август, тя получила имейл, който я уведомил, че е била изгонена както от общежитието, по този начин и от учебното заведение си.

„ Получих известие от колежа на Уелч, в което се показва, че ще ме изгонят неотложно вследствие на обстоятелството, че съм намерено трансджендър и съм претърпяла интервенция “, разкрива той във Facebook.



Яна била отгледана от майка българка и татко, роден в Калифорния, и двамата мисионери, които сега се намират в България, и се пробват да популяризират словото на баптистката черква „ Свободна воля “.

Първо чула думата трансджендър и научила какво значи това, когато била на 15, и споделя, че това я докарало да изпита дисперсия на пола – положение, при което човек изпитва дискомфорт или дистрес, тъй като има противоречие сред биологичния му пол и неговата еднаквост.



Яна схваща, че се разпознава като мъж и по-рано тази година стартира хормонозаместителна терапия преди интервенцията си на 2 август.

Тъй като хората, които са подложени на сходна интервенция, не могат да бъдат сами след процедурата, Яна попитала двойка, която са другари с родителите й дали може да остане при тях – и съгласно BuzzFeed, в деня на процедурата им е оставила записка, с която ги уведомила, че ще се подложи на интервенция, без да прецизира каква.

Двойката обаче схванала за процедурата, на която Яна се подложила, и споделила, че към този момент не може да остане с тях.

„ Събудих се от упойката… и плаках от благополучие досега, в който здравната ми сестра ми сподели да бъда по-тиха поради другите пациенти “, напомня си той, или тя, в обява във Фейсбук.



След час пристигна старата двойка, която трябваше да ме настани и ми споделиха, че не ме желаят в къщата им заради типа интервенция, която в началото не бях прецизирала. “

Докато била в операционната, същата тази двойка се обадила в колежа на Уелч и на родителите на Яна, с цел да ги осведоми на каква интервенция се подлага – подтикнала строгата религиозна школа да я изгони.

Само часове след възобновяване, Яна получила имейл от вицепрезидента на учебното заведение Джон Форлайнс, който гласял, че не е добре пристигнала назад.

„ Получих известие от колежа на Уелч, в което се показва, че ще ме изгонят неотложно вследствие на обстоятелството, че съм намерено трансджендър и съм предходна такава интервенция … Това е най-хубавият и най-лошият ден в живота ми.

Бих направила тази интервенция още веднъж, в случай че можех. Ще направя каквото мога, с цел да стъпя на крайници. Физическата болежка сега не е нищо спрямо това, че станах очевидец на липса на съпричастност. Не разбирам жестокостта на другите, “ продължава постът във Facebook.

Постът на Яна се стопира на дискриминирането, която търпят религиозните транссексуални.

„ Странно е по какъв начин елементарният акт на моето битие се показва като непокорен акт против Бога и неговото създание. “

За благополучие, Яна имала към кого да се обърне след операцията; тя се сприятелила посредством локална група за поддръжка на трансове, която се намесила, с цел да спомага за следствията от процедурата – само че откривайки, че е бил изгонена от колежа и няма към кого да се обърне.
„ Нямах различен, който да ми помогне. Шофьорът ми, транс прочут, който съвсем не познавах, общително ме одобри, до момента в който не съумях да се върна в колежа си, където смятах, че ще остана след това.

Яна удостовери на 3 август в нескончаем пост в обществените медии, че „ в този момент е скитник и не може да работи няколко месеца … „ с заплащането за интервенцията ми, която ме държи на алено “.

Редакция на обявата удостовери, че на 5 август колежът Уелч се е постарал да обезпечи хотелска стая и пари за храна за една седмица. Яна сподели на BuzzFeed, че учебното заведение настояло това да бъде добавено към обявата във Facebook, в противоположен случай те ще анулират офертата за хотела.

Тя, или той споделя пред BuzzFeed, че учебното заведение я е инструктирало, че може да събере движимостите си от общежитието, откакто откри позволение на проблемите си.

Според известията, Яна ще пътува до Северна Каролина, с цел да остане с другари до края на възобновяване си.
В деня, когато Яна показа продължителната си обява във Фейсбук, майка й показа връзка от DesiringGod.org, озаглавена „ Защо страдаме толкоз доста? “

Източник: http://7dnibulgaria.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР