Колегите от Тема Спорт се върнаха назад през годините, за

...
Колегите от Тема Спорт се върнаха назад през годините, за
Коментари Харесай

Левски не е губил последните си пет откриващи мача за пролетния полусезон

Колегите от " Тема Спорт " се върнаха обратно през годините, с цел да прегледа последните 10 откриващи мача на Левски напролет.

През 2013 година столичани стартират с посещение на Черноморец Бургас точно на Националния празник 3 март. На " Лазур " сините печелят с 2:0 след два гола в края на първото полувреме на Базил де Карвальо. В края на шампионата Левски изживя същински призрачен сън, откакто загуби купата в последния мач, завършвайки при тъждество 1:1 със Славия на " Герена ". Година по-късно отново белите " спъват " сините, само че на старта на пролетта. Отново на стадион " Георги Аспарухов " гостите стигат до тъждество - 2:2, като домакините на два пъти изостават в резултата, само че гол на Пламен Крумов в 80-ата минута носи точката на Левски. След това столичани изиграха неопределен сезон и приключиха на петото място в крайното класиране. През 2015 година стартът на пролетта е с разгромното 8:0 над Хасково на " Герена ", само че това не донесе доста мотиви за наслада, откакто в края на сезона Левски игра във втората седмица. На идната година сините трябваше да гостуват на Лудогорец в Разград в първия мач за годината. Столичани изгубиха с 1:2 след попадения на Вандерсон и Лукас Саша, а за отбора воден тогава от Стойчо Стоев прецизен бе Роман Прохазка. В края на сезона Левски приключи на второто място, а купата още веднъж отиде при разградчани.
 Левски завърши със зимната селекция
Левски завърши със зимната селекция

" Сините " няма да се възползват от трансферния прозорец у нас

Откриващият мач за 2017 година бе посещение на Пирин Благоевград. Сините бяха безспорен любимец в дуела, само че Аймен Суда донесе триумфа на отбора си за 1:0. В края на акцията Левски приключи на третото място.

През 2018 година столичани одобриха Ботев Пловдив на 18 февруари. Воденият от Делио Роси отбор бе затрупан от шанса, когато в 88-ата минута бранителят на канарчетата Пламен Димов си означи автогол и трите точки отидоха на сметката на Левски. Разочарованието за сините още веднъж бе в края на сезона, когато финишираха на третата позиция, макар че бяха декларирани съществени упоритости с италианския експерт отпред.

Година по-късно сините откриха 2019 година с домакинство на другия пловдски отбор - Локомотив. Анте Аралица даде преднина на черно-белите, а Давиде Мариани донесе точката за столичани с гол в 71-ата минута. В края на сезона Левски още веднъж приключи на третото място, а на треньорския пост през сезона се изредиха трима наставници - Делио Роси, Славиша Стоянович и Георги Дерменджиев. През 2020 година почитателите станаха очевидци на постоянно дерби на старта. Левски и ЦСКА изиграха слаб дуел, който приключи при нулево тъждество и не се запомни с нищо. В края на акцията сините останаха на четвъртото място.

Година по-късно столичани победиха елементарно Монтана с 2:0 на " Герена " с голове на Здравко Димитров и Стивън Петков, само че в края на сезона Левски зае разочароващото осмо място в класирането. Миналата година бе стартирана мечтано и точно на 149-ата годишнина от обесването на Васил Левски, сините победиха с 2:1 Локомотив (Пловдив) след красиви попадения на Андриан Краев и Филип Кръстев, а воденият от Станимир Стоилов позволи само две загуби до края на шампионата от Лудогорец. Левски приключи четвърти, само че почитателите бяха в еуфория след спечелването на купата и метода на игра на сините. Сега последователите се надяват, че ще видят същото. В последните си 10 старта Левски завоюва четири победи, три пъти приключи наедно и позволи толкоз загуби. " Сините " за момента са с два поредни триумфа и ще желаят да затвърдят това.
 Рикардиньо остава запаса, в случай че във Велико Търново е доста студено
Рикардиньо остава запаса, в случай че във Велико Търново е доста студено

При това състояние офанзивата ще поведе Нани Стефанов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР