Колегите ми отказаха да ме закарат до болницата! Това са

...
Колегите ми отказаха да ме закарат до болницата! Това са
Коментари Харесай

Последни думи на починалия д-р Стамов: Колегите ми отказаха да ме закарат до болницата!

" Колегите ми отхвърлиха да ме закарат до болничното заведение! " Това са част от последните думи на умрелия доктор лекар Юлиян Стамов от Столичната незабавна помощ, инфектиран с ковид. На последното си дежурство той е бил изпратен на адрес без защитно облекло, а по-късно излиза наяве, че стаята, в която е лежал болният пациент, е била с висока централизация на частици от вируса.
Юлиян Стамов изпраща видеа до своя другар лекар Робърт Михов - доктор, работещ в Англия, стана ясно в предаването " 120 минути " по БТВ. В тях той показва, че сътрудници са му отказали да го откарат до болничното заведение с кола за спешна помощ и споделя, че не се усеща добре . Казва, че е изнемощял и има нараснала температура - 37,8 - 38 градуса. В изявлението лекар Михов съобщи, че в случай че ограниченията и условията за предотвратяване от ковид са били спазени, лекар Стамов нямаше да стане жертва на болестта. Според него вероятността да се болести в този случай е огромна, само че щеше да го преодолее.
В отговор Катя Сунгарска - представител на Столична незабавна помощ - изясни, че умрелият доктор е бил изпратен на адрес, за който не е имало признаци, съгласно описанието на подалия сигнала, че пациентът може да е инфектиран с COVID-19 . Поради това, екипът е отишъл с частична екипировка. Сигналът е бил за мъж с сърдечна непълнота. По-късно той е умрял в болница, а 3 дни по-късно, излиза и позитивният му резултат за COVID-19.
, споделя в последното си известие лекар Стамов, изпратено до лекар Робърт Михов. По мотив тези думи, Сунгарска изясни, че в 08:00 ч. на 22.06.20 година е било декларирано и е направена организация с РЗИ целият екип, който е обслужил умрелия пациент, да бъде проучен. 3 часа по-рано лекар Стамов се е обадил на сътрудниците си (около 05:00 ч. сутринта на същия ден) и е помолил да му бъде изпратена кола за спешна помощ. Поискал е да бъде закаран до болнично заведение, където да му създадат рентгенова фотография и съптветно - PCR тест. Тогава завеждащият на промяната е споделил, че остават 3 часа до осъществяване на проучването. Взел е еднолично решение да се изчака да бъде направено проучването и в случай че се постанова, ще откарат Стамов до болница. Това време обаче и всяка последваща минута, евентуално, се оказват съдбовни за живота на лекаря, защото болестта се развива извънредно бързо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР