Колеги в нужда се познават. Доказва го историята в рубриката

...
Колеги в нужда се познават. Доказва го историята в рубриката
Коментари Харесай

Вярваме в доброто: Колеги помогнаха на момче, останало без пари и документи след кражба

Колеги в потребност се познават. Доказва го историята в рубриката " Вярваме в положителното ", предава БТВ. 

 Една фотография трогна стотици във „ Facebook ”. Върху спонтанния плик написа " С най-хубави пожелания от всички сътрудници и началници. Ти си добър човек и ние всички те ценим. За Ади ".



Ади е 24-годишният Адил, който работи като водач във верига столични зоомагазини. Петък 13 този месец се оказва злощастен за него. По време на работа е ограбен.

„ Бях оставил на това място чантичката, в която имаше персонални документи, моите парички, които бях получил същия ден, заплата, и до момента в който заредим, това се случи за 2-3 минути в магазина, излезнах и се върнах в буса, чантичката беше изчезнала ”, описа Адил Кьоров.

 



 

Притеснил се, тъй като нямало по какъв начин да изкара месеца без пари. Продължил работа, само че сътрудниците му усетили, че му има нещо.

„ Тъй като това е сътрудник, който е доброжелателен, постоянно ухилен човек, този ден просто липсваше усмивката на лицето му ”, описа Галя Иванова.

Когато разбрали за кражбата, неговата колежка Жаклин дала концепция по какъв начин да върнат усмивката му.

„ Аз си направих сметка, че в случай че всеки от нас просто даде по едни 15-20 лв., които са нищо, спрямо това, което той е изгубил, ще може да си вземе заплатата и да си направи проектите, които си е имал ”, сподели Жаклин Милушева.

 



 

Отзовават се всички сътрудници. Трогнати от жеста на чиновниците си, от компанията също помогнали.

„ Честно казано, самият им жест, че подеха тази самодейност, е задоволителен дори ние да бяхме дали цялата сума още веднъж ”, съобщи Марио Иванов.

И по този начин, седмица по-късно, Адил получил плика с благо обръщение от сътрудниците си.

„ Аз в първия миг не знаех по какъв начин да отвръщам, просто останах безгласен. Какво да ви кажа - доста готини хора ”, споделя Адил.

За да им се отблагодари, решил да показа историята във „ Facebook ”, с цел да въодушеви за добрини и други.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР