Колеги на проф. Тодор Кантарджиев излязоха и тази сутрин на

...
Колеги на проф. Тодор Кантарджиев излязоха и тази сутрин на
Коментари Харесай

Колеги на проф. Кантарджиев с нов протест срещу пенсиониране...

Колеги на проф. Тодор Кантарджиев излязоха и тази заран на митинг в негова отбрана с настояването да не бъде пенсиониран, откакто и нощес имаше проява пред здравното министерство.

Вчера проф. Тодор Кантарджиев беше освободен от директорския пост в Националния център по заразни и паразитни заболявания. Мотивите на служебния кабинет са, че е навършил пенсионна възраст.

„ За девет години Центърът се разви необикновено и в този момент е нещо, което в никакъв случай не е бил. Имаме средства, съвременно съоръжение и име в интернационален проект. Вера бях персонално при министъра. Това, което ме омерзи, беше обяснението, че няма незаменими хора. Има незаменими хора. Проф. Кантарджиев е човек, който е доктор, академик и учител”, изясни проф. Мария Николова от НЦЗПБ пред Нова телевизия.

„ Повече от 25 години работя с професора. Може Буквата на закона да е спазена, само че не това е методът за пенсиониране. Чух, че министерството изказало някакви благодарности. Според мен методът беше грозен”, счита някогашен сътрудник на професора.

Защитници на проф. Кантарджиев обявиха още, че заради липса на фрагменти сега 30% от личния състав в лечебните заведения е в пенсионна възраст. Затова не виждат съществени учредения това да се употребява като претекст за освобождение на потвърден експерт като проф. Кантарджиев.

Служителите в Националния център обясниха, че ще продължат с протестните дейности против решението за освобождението на проф. Тодор Кантарджиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР