Колеги и ученици на именитата наша пианистка проф. Ружка Чаракчиева

...
Колеги и ученици на именитата наша пианистка проф. Ружка Чаракчиева
Коментари Харесай

Благотворителен концерт в подкрепа на издаването на книга за пианистката Ружка Чаракчиева

Колеги и възпитаници на именитата наша пианистка проф. Ружка Чаракчиева - доайен измежду българските акомпанятори, ще се включат в благотворителна самодейност, която има за цел да поддържа издаването на биографична книга за нея.

Концертът с присъединяване на цигуларите Ангел Станков, Йосиф Радионов, Недялчо Тодоров, пианистите Ростислав Йовчев, Зорница Радионова, Галина Апостолова, кларинетиста Росен Идеалов и мн. други ще се състои на 13 януари от 11 часа в концертната зала на Националната музикална академия " Порф. Панчо Владигеров ". Ще участват ректорът на Академията проф. Димитър Цанев и авторката на книгата - Ирен Капеловска, която е възпитаничка на проф. Чаракчиева, а в този момент самата тя преподава в Националното учебно заведение за музикално и танцово изкуство " Добрин Петков " в Пловдив.
Проф. Ростислав Йовчев описа за благотворителната самодейност в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ": Целта е всички ние, които обичаме Ружка Чаракчиева като музикант и като човек, като персона, тъй като тя е в действителност една впечатляваща персона, да можем да помогнем с нашето музициране да се съберат средства. Публиката, която ще пристигна да ни слуша, измежду която ще бъде самата проф. Чаракчиева и създателя на книгата Ирен Капеловска, да може да подкрепи това дело и книгата да излезе.

Цялото изявление с проф. Йовчев чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР