Колегата народен представител, който вчера заяви, че няма да си

...
Колегата народен представител, който вчера заяви, че няма да си
Коментари Харесай

БСП внася иск за сваляне имунитета на Борисов, ако той сам не го направи

Колегата депутат, който през вчерашния ден съобщи, че няма да си даде имунитета, откакто имаше такава точка в дневния ред и имаше действителен късмет да бъде прегледана и призната, и този сътрудник депутат да остане без имунитет, той ви събра по-късно и ви сподели, че самичък ще го даде. 

Това разяснява пред медиите в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски. И съобщи, че в случай че този народен представител не извърши обещанието си до края на деня, на следващия ден ще предложат още веднъж точката в дневния ред. 

Свиленски  посочи, че преднамерено приказва без имена, защото през вчерашния ден е чул „ от един сътрудник народен представител, че в случай че не му бъде упомената името, другите народни представители са незначими “. 

Вчера сутринта преди началото на пленарното съвещание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи пред публицисти, че няма да си даде самичък имунитета на " съучениците на Гешев ".

Малко по-късно, още веднъж пред медиите, разгласи, че се отхвърля от депутатската си отбрана, с цел да не става жертва на шантаж и изнудване.

" Днес до 9:30 ч. в деловодството на Народното събрание няма импортирано документално искане за освобождение от имунитет, ръководителят на Народното събрание не прочете такова и при започване на съвещанието ", акцентира Свиленски.

" Т.е. към този миг този сътрудник депутат към момента продължава да се крие зад четирите стени на Народното събрание ", изясни той.

На въпрос дали чака да получат болшинство в пленарната зала, в случай че се стигне до гласоподаване за събаряне имунитета, Свиленски съобщи – уповавам се „ тази функционалност на Народното събрание, приказвам за последните седмици,  да „ пере “ нечии имиджи, имунитети, да е завършила.

" Все отново този сътрудник депутат, който се притесняваше преди няколко седмици от някогашния към този момент основен прокурор, мисля, че няма съображение да се тормози, тъй като има различен и.ф. основен прокурор ", разяснява Георги Свиленски.

От Българска социалистическа партия се надяват и ГЕРБ-СДС да ги поддържа, защото през вчерашния ден Борисов е разискал въпроса с парламентарната си група.

За визитата на украинския президент у нас Володимир Зеленски беше лаконичен  – „ да изчакаме събитията денем “. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР