Колега от Варна на пребития от роми командос Валентин Димов

...
Колега от Варна на пребития от роми командос Валентин Димов
Коментари Харесай

Колега на пребития командос с петиция до висшите органи

Колега от Варна на пребития от роми командос Валентин Димов излезе с петиция, в която упорства за строги законодателни ограничения в сходни обстановки, научи Varna24.bg .

Петицията ще бъде подкрепена от неговите сътрудници, патриотични организации, които се занимават с исторически възстановки и жители и е ориентирана към президента на страната Румен Радев, вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, основния прокурор и други ангажирани институции. Изрично се акцентира, че петицията не би трябвало да бъде политизирана от политически празненство и организации.

Ето какво е написал Анатоли Атанасов, чиновник от бранш " Сигурност " към Варненския затвор:

Ние, гражданите на Република България показваме безапелационната си поддръжка за фамилията на пребития български военнослужещ и татко на две прелестни български девойки Валентин Димов. Считаме за неприемливо потреблението на физическа мощ, когато е в безспорен прорез с визираните в Наказателния кодекс на Република България хипотези, определящи случаите на неизбежна защита и последна нужда. Същата е използвана без ясна аргументация, за следващ път на обществено място и с особена експанзия и е довела до тежко физическо положение на потърпевшия български жител, а също по този начин до тежко психическо и прочувствено положение на неговото семейство и близки. Обезпокоени сме от зачестилите в последните години тежки престъпни действия, осъществени с особена смелост и експанзия, на обществени места и в множеството случаи от въоръжени групи лица с добита ниска степен на обучение и довели до трайни увреждания на потърпевшите, в това число и до летален край.

Настояваме да предприемете съответните ограничения в незабавен порядък и съгласно Вашите пълномощия за предварителна защита и недопускане на сходен вид общественоопасни действия, както и за използването на визираните в Наказателния кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за осъществяване на наказването и задържането под стража разпореждания, като на причинителите на сходен жанр действия им бъде налагано наказване " Лишаване от независимост “ към максимума. Всички ние желаем да останем в красивата ни Родина, дружно с нашите фамилии и деца – български жители.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР