Коледно рисуване със затворени очи Опитайте се да рисувате със

...
Коледно рисуване със затворени очи Опитайте се да рисувате със
Коментари Харесай

Играйте тези игри в коледната нощ

Коледно изобразяване със затворени очи

Опитайте се да рисувате със затворени очи по дадена коледна тематика, да вземем за пример снежен човек или Дядо Коледа. Очаквайте доста занимателни резултати, когато отворите очи!

Допълни коледната рисунка

Всеки участник получава по един лист, върху който за несъмнено време да рисува. След това всички разменят листите си и не престават рисунката на другия. Така дружно можете да създадете няколко красиви коледни рисунки.

Коледни думи

На всеки участник се дават букви. Целта е всеки да изпише коледни думи от заложените букви. Печели този с най-вече вярно изписани коледни думи. Може да се играе за несъмнено време, както и на тимове.

Коледна приказка

Първият участник споделя едно изречение, а идващите допълват, до момента в който се получи коледна история. Друг вид на играта е с авансово заложени коледни думички, да вземем за пример: дядо Коледа, елха, дарове, сняг, шейна, семейство, коледна вечеря и така нататък Всички участници дружно измислят коледна приказка, употребявайки тези думи.

Елхови шансове

За тази игра ви е нужна малко предварителна подготовка. Между играчките на елхата скрийте и дребни свитъци със занимателни коледни шансове и пожелания. След празничната вечеря е време всеки да потърси своето късметче от елхата. Колкото повече участници има, толкоз по-забавно.

Коледна замръзванка

Пуснете коледна музика и танцувайте. В даден миг спрете музиката и всеки би трябвало да „ замръзне “ в последната поза, в която е бил и да се задържи по този начин, до момента в който музиката не стартира още веднъж.

Коледен музикален стол

Още една добре позната игра може да се трансформира в коледна. Наредете в кръг няколко стола – с един по-малко от участниците в играта. Пуснете коледна музика, на която да танцувате към столовете. Когато музиката спре, всеки участник би трябвало си откри стол и да седне. Ако не успее, отпада от играта и махате един стол. Играта продължава до момента в който не остане един победител.

Какво знаеш за Коледа?

Изпитайте познанията си с игра на коледни категории. Ако децата са по-големи, можете да вземете по един лист и да го разделите на колкото категории се сетите – коледна храна, коледни филми, коледни песни, коледни обичаи, коледна декорация, коледни герои и други. Целта е за 1 минута да напишете колкото се може повече неща във всяка рубрика. След това всеки участник прочита думите си. Ако не е написал нищо в дадена рубрика, получава 0 точки, в случай че двама или повече участници са написали една и съща дума, получават по 5 точки, а в случай че е написал дума, за която никой различен участник не се е сетил, получава 10 точки. Печели този, който е събрал най-вече точки.

Коледен лов на съкровища

Скрийте дребни подаръчета на разнообразни места у дома. Нарисувайте карта на дома ви, като отбележите къде се намира всяко подаръче, и я дайте на децата си. Нека се опитат да се ориентират по картата и да намерят дребните коледни съкровища. Вместо карта, можете да измислите лесни и занимателни насоки къде са скрити подаръчетата, а в случай че са в рими, ще е още по-интересно за децата.

Открий подаръка

Предварително опаковайте подарък (нещо малко като коледна играчка или бонбон, или ръкавички) в няколко разнообразни по мярка кутии, които влизат една в друга. Първият участник разопакова подаръка и подава по-малката кутия вътре на идващия участник. И по този начин до момента в който някой не разопакова същинския подарък, който си остава за него. A, с цел да е по-интересно, може да разопаковате подаръците без ръце.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР