Коледно-новогодишен базар от днес е допълнението към празничния дух в

...
Коледно-новогодишен базар от днес е допълнението към празничния дух в
Коментари Харесай

Коледно-новогодишен базар бе открит за първи път в Момчилград


Коледно-новогодишен базар от през днешния ден е допълнението към празничния дух в Момчилград в навечерието на едни от най-светлите християнски празници. Той се организира за първи път в родопския град, а концепцията му е с изключение на да способства за по-голямата тържественост на градската среда и да се подкрепи локалния бизнес, посредством разпространение на активността му, предлагайки продукцията непосредствено на потребителите, а не посредством комерсиалните мрежи.

В няколкото дървени къщички в центъра на Момчилград се оферират ръчно направени печива, месни артикули, сувенири и други типове артикули. Част от базара е и шатра на Българския Червен кръст, в която общинската и младежка структури с благотворителен базар събират средства за деца и възрастни в риск.

Един от първите гости на Коледно-новогодишния базар бе и кметът на Момчилград Илкнур Кязим. „ Ние сме хора, които ценят своите културни полезности и желаеме всички празници, без значение дали е Байрам, Великден, Коледа или Нова година, да бъдат излъчени от потомство на потомство “, разяснява пред Българска телеграфна агенция кметът на родопския град. 

Допълнение към базара е и празничната декорация в целия град, измежду която и елхата, чиито светлини бяха запалени единствено преди дни. Общинското управление е планувало и Новогодишна стратегия на 30 и 31 декември, като в навечерието на 2023г. ще чака поданици и посетители пред дървените къщички, с цел да посрещнат дружно с музика и чаша вино новата година.

„ Покрай пандемията от ковид разбрахме, че няма нищо по-ценно от здравето. Нека да си пожелаем здраве, доста триумфи и дано към този момент всички тези рецесии, които ни съпътстват от няколко години да останат зад тила ни “, пожела кметът на Момчилград Илкнур Кязим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР