Коледните традиции в България през годините търпят множество промени, но

...
Коледните традиции в България през годините търпят множество промени, но
Коментари Харесай

Традициите за Коледа, които съхранихме и през 21 век!

Коледните обичаи в България през годините търпят голям брой промени, само че измежду тях има няколко, които и до ден сегашен към момента се съблюдават и означават от огромни и дребни. Макар и в XXI век, някои неща са по-добре да запазят достоверност.

Кои са българските обичаи на Коледа, които сме съумели да съхраним в цифровия и софтуерен свят към нас? Следващите редове ще ви дадат отговорите, а в случай че се сетите за някоя традиция, която не е попаднала в този текст – споделете ни я.

Може би първото, за което се сещаме, когато чуем думата „ Коледа “ това са подаръците. От Дядо Коледа (подвизаващ се и под името Дядо Мраз преди време), от най-близките ни хора, а от време на време и от нас самите, написа Вести.бг. Подаряването е знак на споделеност и грижа за хората към нас. И в случаи размерът няма значение, тъй като без значение дали подаръкът е огромен или не – той ще накара някой да се усмихне и да се почувства специфичен. Затова, погрижете се за най-скъпите ви хора – подарете им нещо от сърце и душа. Традицията с подаряването заслужава да бъде продължена и отсега нататък. А от време на време е хубаво и без да има специфичен мотив. Кой не би се зарадвал на изненада и след празниците през зимата?

Може би първото, за което се сещаме, когато чуем думата „ Коледа “ това са подаръците. От Дядо Коледа (подвизаващ се и под името Дядо Мраз преди време), от най-близките ни хора, а от време на време и от нас самите. Подаряването е знак на споделеност и грижа за хората към нас. И в случаи размерът няма значение, тъй като без значение дали подаръкът е огромен или не – той ще накара някой да се усмихне и да се почувства специфичен. Затова, погрижете се за най-скъпите ви хора – подарете им нещо от сърце и душа. Традицията с подаряването заслужава да бъде продължена и отсега нататък. А от време на време е хубаво и без да има специфичен мотив. Кой не би се зарадвал на изненада и след празниците през зимата?

Този коледен традиции се практикува най-често в по-малките обитаеми места, само че през последните години даже и в градовете се образуват коледарски групи, най-вече дребни момчета, които не престават традицията. Да, може би пускат музика и от мобилните си телефони и от време на време тоягата е сменена със селфи стик, само че единствено с цел да се запечата момента и страстта.

Независимо какъв брой и кои коледни обичаи са непокътнати и през днешния ден в България, най-важното остава всичко, което вършим да ни носи благополучие и наслада. Какъвто и традиции да е, в случай че се прави с готовност и от положително сърце – безспорно ще успее да се съобщи през поколенията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР