Коледните празници отново са тук и дори и да не

...
Коледните празници отново са тук и дори и да не
Коментари Харесай

Какво да правим, ако прекалим с яденето и пиенето по празниците

Коледните празници още веднъж са тук и даже и да не сме от този вид хора, които ядат и пият за последно, сигурно няма да се разминем с огромните трапези, които усилват доста шанса да прекалим с количествата. Затова е значимо да знаем по какъв начин да противодействаме на преяждането и препиването с няколко дребни трика.
Прочетете още
Някои храни могат да провокират този дискомфорт, изключително в случай че сме с по-чувствителен корем. Те се предизвикват от струпване на стомашна киселина, която отива нагоре по хранопровода и предизвиква болежка и парене.

И в случай че нямаме уместно хапче на разположение, можем незабавно да решим казуса с чаша прясно мляко. То стопира стомашните киселини и понижава неприятните чувства бързо и дейно. В сходни случаи е значимо и да не одобряваме плодови сокове, както и храни и питиета с мента, тъй като те могат единствено да влошат киселините.

Подуване и тежест

Много е евентуално да ги изпитаме, в случай че сме прекалили с похапването на коледната софра. И най-вероятно ни идва просто да си легнем на дивана и да гледаме някой коледен филм. Но това в действителност е най-голямата неточност, която може да създадем, тъй като единствено ще си докараме още повече киселини и дискомфорт.

Вместо това би трябвало да изчакаме час-два преди да полегнем и през това време да излезем на къса разходка след обяд или вечеря. Така ще подтикваме червата, ще увеличим притока на кръв и към мускулите в храносмилателната система и по този метод храносмилането ще се усъвършенства. Не бива обаче да правим съществено физическо натоварване.

Ментовото масло и чаят от лайка също оказват помощ при отичане и газове, само че най-добре е да хапваме умерено, с цел да не стигаме досега, в който удоволствието от храна се е трансформирало в дискомфорт.

Вероятно сме чували, че содата може да ни помогне при отичане или киселини. Но в случай че сме прекалили с яденето, по-добре да стоим надалеч от газираните питиета, тъй като могат единствено да влошат положението ни.

Махмурлук

Ако огромните количества храна сме полели обилно и с повечко алкохол, имаме още един проблем, който би трябвало да решим. На пазара към този момент се продават лекарства, за които се твърди, че се оправят дейно с махмурлука, само че резултатът им е под въпрос. Вместо да си даваме парите за тях, може да изпробваме някой различен изпитан трик.

Най-важното след невъздържание с алкохол е да хидратираме организма, тъй като целият дискомфорт идва точно от дехидратацията. Може да заложим на напитка с електролити. Важно е и да изпием една чаша вода преди лягане вечерта и една незабавно след ставане на сутринта. А по-късно най-малко още шест-седем на равни шпации.

Ако имаме главоболие, пием парацетамол или ибупрофен. За закуска след тежка вечер е добре да заложим на овесени ядки или яйца и изгорял самун - така и така несъмнено и стомахът ни не се усеща добре, а и би трябвало да поддържаме оптимални равнища на кръвната захар. И да не забравяме, че са нужни до 24 часа на тялото ни да се освободи от токсините в резултат на разграждане на алкохола, предава Daily Mail.

 

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР