Коледните пости 2021, а и всички останали през годината, са

...
Коледните пости 2021, а и всички останали през годината, са
Коментари Харесай

Коледни пости 2021 – ва година – всичко, което трябва да знаем за тях

Коледните пости 2021, а и всички останали през годината, са опция за всеки, който желае да бъде духовно съзнателен, здрав, преклонен и по-добър. Когато човек съблюдава прецизно постите, той пречиства сърцето и се облагородява духовно.

Заглеждайки се в календара, ще ни стане ясно, че постите заемат съвсем половината година. Ако сте решили да постите, би трябвало да сте готови за осъзнати ограничения от някои улеснения. По този метод вие ще пречистите тялото и ще подсилите волята си.

Много от хората, които постоянно постят, са единомислещи в това, че точно тези въздържания ги карат да се усещат по-щастливи, здрави и смирени.
Коледни пости 2021 – по кое време и за какво да постим
В българската православна традиция постите са четири на брой – коледни, богородични, великденски и петрови. Всяка година на 15 ноември започват коледните пости. Те не престават до Коледа (включително и Бъдни вечер).

Ако сме в действителност прецизни в спазването им, най-после на поста ще усетим по какъв начин тялото ни е доста по-здраво, мозъкът рафиниран и сме изпълнени с сила.

Когато приказваме за пости, нямаме поради самоограничение единствено от храна или вода. Това е интервал, в който човек би трябвало да не се изкушава от телесни и умствени пристрастености, не трябва да изпитва завист или лакомия.
С какво да се храним по време на коледните пости
От 15 ноември до Коледа човек би трябвало да изключи всевъзможни скотски храни от своето меню и да се храни единствено с постни такива. Може да се употребяват разнообразни типове ядки, семена, плодове, зеленчуци, бобови храни и други.

Онези от вас, които се тревожат, че по време на постене няма да съумеят да си набират всички потребни субстанции, от които организмът на човек се нуждае, най-добре да престанат. Истината е, че разнообразните растителни храни са способни да ни доставят всевъзможни витамини и минерали, без да се получи какъвто й да е недостиг.

По време на постенето има и такива дни, в които човек може да похапне риба или други морски блага.

Съвети за това по какъв начин човек да се приготви за коледните пости 2021:
• Започнете да намалявате пушенето на цигари;

• Намалете алкохолните питиета;

• Намалете и спрете потреблението на кафе;

• Постепенно започнете да изключвате от менюто си потреблението на сладки храни и всевъзможни други пакетирани полуфабрикати;

• Постепенно започнете да изключвате от менюто си алено месо. В началото можете да го замествате с потреблението на млечни храни;

• Старайте се да консумирате скотски храни един път в седмицата, до момента в който тялото ви се подготви;

• Ако консумирате скотски храни, не ги смесвайте с въглехидрати;
 Диетолог: Риск от постите няма Диетолог: Риск от постите няма
" Относно постите аз съм „ за “ това нещо, защото постите прочистват тялото и духа, най-много тялото от отрови. Здравето на...

• Намалете потреблението на растителни мазнини;

• Заменете обяда или закуската с плодове;

• Вместо зехтин и олио започнете да консумирате семена и ядки;

• Започнете да пиете повече вода.

Подгответе тялото си за Коледни пости 2021 – ва година. Не забравяйте обаче преди старта на въздържанието да отправите молитва към Бога. Ако чувствате, че имате виновност или сте позволили неточност, помолете за амнистия!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР