Коледните и новогодишните празници наближават и всички, които искат да

...
Коледните и новогодишните празници наближават и всички, които искат да
Коментари Харесай

Пътуване за празниците: Любими дестинации на българите остават съседните държави

Коледните и новогодишните празници наближават и всички, които желаят да ги посрещнат отвън дома си, поради инфлацията би трябвало да заделят повече средства спрямо предходни години. Въпреки това, множеството туристически пакети са продадени още в края на октомври, а обичаните дестинации на българите остават околните ни съседски страни - Турция, Гърция, Сърбия и Румъния.

Въпреки че тази година цените на туристическите пакети са се нараснали с 15% в организацията на Изабелла Лориева телефоните не стопират да звънят. Хората желаят да пътуват, само че местата от дълго време са заети.

Изабелла Лориева - туроперотор: " Нова година в Тайланд, Сейшели, 2-3 хотела в Египет, доста малко останаха местата ".

Повечето русенци се насочат на коледния базар в Букурещ, тъй като е най-близо. Наясно са, че поради хаоса на граничния пункт " Дунав мост " би трябвало да се въоръжат с самообладание.

Изабелла Лориева: " Хората в действителност имат потребност от тази атмосфера и аромата на греяно вино. За страдание, предходната седмица чакаха рейсовете 3 часа без никой да ги обслужи. Свързахме се с митническите управляващи да имат поради какво се случва ".

А по-предвидливите са резервирали своята коледно-новогодишна отмора още през октомври, с цел да се възползват и от 10-процентното понижение при ранни записвания.

Изабелла Лориева: " Нашият най-евтин пакет беше 480 лева със личен превоз 4 нощувки ол инклузив, с рейс 620 лева за Кушадасъ ".

Хората от Югозападна България избират да пътуват до Сърбия, Гърция и Северна Македония. Предлагат се най-вече тридневни пакети.

Здравка Чимева – туроператор: " Нова година в Македония за един напълно непосредствен град Виница, цената е към 230 лв.. Естествено, когато е по-далечно разстояние, с повече нощувки - за Ниш да вземем за пример, някъде към 300 лв. ".

За празниците доста българи избират да усетят коледния дух и аромата на канела в европейските столици.

- Прекарвам Коледа и Нова година във Виена на едно прелестно място, където Коледа е просто на всички места.

- Ооо, аз имам топ дестинация - Финландия, в селото на дядо Коледа.

Най-скъпата празнична оферта е за малко над 7 хиляди лв. за слънчева Нова година в страната на меренгето и карибския ром – Доминикана, а гостите ще веселят български звезди от шоу бизнеса.

Репортери: Даниела Димитрова, Антония Сукалинска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР