Коледните филми, макар и да се правят все по-рядко и

...
Коледните филми, макар и да се правят все по-рядко и
Коментари Харесай

Най-добрите американски комедии на това десетилетие

Коледните филми, въпреки и да се вършат все по-рядко и да стават все по-лоши в последните години, са задоволително доста и измежду тях има задоволително типичен мощни попадения, с цел да са формирали нещо като личен поджанр в комедията. Заглавия като „ Сам у дома “ и „ Замръзналото кралство “ се гледат с съвсем религиозна регулярност по празниците в домовете всяка зима.

Кой знае за какво, филми за Великден няма – в случай че не сметнем за подобен „ Страстите Христови “, смазващо бруталният, трагичен и провокативен план на легендата Мел Гибсън от 2003 година, който евентуално е в дъното на всеки лист от подобаващи за цялото семейство празнични филми.

Точно по тази причина и Великден е един от най-подходящите моменти от годината да обърнем взор към каталога с отминали мощни заглавия в жанра на комедията и да се насладим на някои от тях в почивните дни с околните ни, без да търсим някаква връзка сред сюжетите им и празника.

ВИЖТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ КОМЕДИИ НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО В ГАЛЕРИЯТА НИ

Ако някой търси доказателство за това, че комедията е най-трудният и внимателен род в киното, единствено би трябвало да огледа какъв брой доста пошли, антизабавни и искрено глупави заглавия с искания да бъдат комедии са пристигнали от Холивуд през 21-ви век дотук.

Много от тях са ориентирани съответно към тийнейджърската публика с техните вилнеещи хормони и тяхното грубовато възприятие за комизъм, занапред откриващо цинизма като метод на себеизразяване. Други пък се пробват прекалено много да се квалифицират като „ фамилни “ и вследствие на това попадат в клопката на редица познати клишета и хуморът им остава прекомерно изтъпен и изхабен.

За благополучие, въпреки всичко редица филми от това десетилетие са попаднали в задачата си с комедийните си искания и са дали на публиката мечтаните благоприятни условия да се посмеят. Някои от засегнатите заглавия в галерията тук са по-скоро жанрови хибриди и носят характерности от драмата, екшъна или комиксовата акомодация – само че на първо място си остават комедии с преобладаващия си язвителен звук.

Друг мотив за ретроспективен взор върху комедийния род през този уикенд е и излизането на „ Секс на куково лято “.

#BLΟCKЕRS Official Trailer # 2 (2018) #JohnCena #ComedyMovie Hd #UniPictures #BLΟCKЕRSMOVIES #NEWMOVIES #ACTIONMOVIES #LOVEMOVIES #HOTMOVIES #HORRORMOVIES #COMEDY #MOVIES https://t.co/PSjdf68ml5
— Privilege Living (@LivingPrivilege) 10 януари 2018 година
Съдейки по постъпилите дотук медийни мнения от чужбина, лентата е една от приятните изненади на сезона и рядко мощна американска комедия. Филмът е по кината и у нас от петък насам.

Критиците хвалят лентата за неспирния поток от занимателни обстановки, в които изпадат героите, за проникновения взор върху юношеството на режисьорката Кей Кенън и за безпогрешното комично показване на 16-кратния първенец в тежка категория на Световната федерация по кеч, Джон Сина.

Но в случай че и вие, също като мен, сте предпочели компанията на фамилията си на най-светлия християнски празник и не желаете да си подадете носа на открито, даже с цел да отидете на кино и да гледате „ Секс на куково лято “, галерията нагоре може да ви послужи за справочник из дебрите на интернет, където – легално, несъмнено! – човек може да си смъкна уместно занимателен филм.

Четете още за кино:

Революция в жанра ли е „ Огненият пръстен: Революция “

„ Формата на водата “ или по какъв начин се прави филм за „ Оскар “

За красивия полет на „ Червената лястовица “

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР