Коледни пакети със сладки ще получат децата, които присъстват на

...
Коледни пакети със сладки ще получат децата, които присъстват на
Коментари Харесай

Ученици и учители подготвят коледни сладки за децата във Видин

Коледни пакети със сладки ще получат децата, които участват на обичайното запалване на светлините на елхата във Видин. Учители и възпитаници от Професионалната гимназия по туризъм „ Михалаки Георгиев “ в града подготвят сладките изкушения, с които да изненадат малчуганите по време на тържеството на площад „ Бдинци “ на 7 декември. За да бъдат обезпечени продуктите за лакомствата, кметът на Видин Огнян Ценков връчи предходната седмица нужната сума на шефа на гимназията Евлогия Манджукова.
В образователната кухня на гимназията кипи усилена подготовка. Почти всички сладки към този момент са подготвени, остава единствено да се опаковат, сподели заместник-директорът по учебно-производствената активност Нели Бушева.
"Учителите и учениците от направление "Туризъм " приготвят пакетите за коледната елха. До момента са готови от 8 до 10 типа разнообразни сладки, някои от които се приготвят обичайно, а други са нови като хрумвания. В процеса на работа и сега на самото оформяне се раждат нови хрумвания. Сладките се създават единствено от натурални артикули, без консерванти. "
Ученици от 11 и 12 клас интензивно се включваха в изработката на коледните сладки напълно непринудено.
300 малчугани ще получат пакети, цялостни с разнообразни типове вкусни коледни сладки на 7 декември, когато в 17:30 ч. ще грейне празничната елха в центъра на Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР