Коледни добавки, но не за всичкиПравителството обмисля дали да даде

...
Коледни добавки, но не за всичкиПравителството обмисля дали да даде
Коментари Харесай

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 4 ноември 2017

Коледни
добавки,
само че не за всички


 05-1

Правителството обмисля дали да даде коледни добавки за пенсионерите, заяви в Народното събрание финансовият министър Владислав Горанов. „ Дори и да се вземе решение за разпределяне на добавки тази година, те надали ще бъдат за всички. Прави се разбор. Вероятно към средата на ноември ще имаме резултат от него и ще ви го съобщим ”, сподели Горанов.

Осем от 10 българи живеят в личен дом

 02-1

Над 82% от българите живеят в лично жилище, демонстрира разбор на Евростат за положението на жилищния фонд в Европейския съюз за предходната година. Болшинството от хората у нас са си купили апартамент или къща без заем – със лични средства. Такива са 79,9 на 100 от притежателите на парцели у нас. Ипотечен заем са теглили едвам 2,6% от българите, демонстрира още статистиката. Лидер по лични жилища в Европейски Съюз е Румъния – там едвам 4 на 100 от популацията не има парцела, в който живее.

Вдигат бронзова къща
на мястото на мавзолея


 6-1

Бронзова статуя ще се издигне по време на българското председателство на Съвета на Европа на мястото на опустошения пантеон на Георги Димитров в София. Това ще се случи, в случай че идния четвъртък Столичния общински съвет утвърди плана. Идеята е на Австрийското посолство и е по отношение на културното съдействие сред двете страни, по време на взаимното ни европредседателство с Австрия през 2018 година Проектът, наименуван “Бронзовата къща ”, е дело на българския художник Пламен Деянов.

Дело за 90 000 лева обезщетение
завежда битият от турски граничари


 08-1

Българинът, пребит от трима турски граничари на наша територия на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Лесово ще заведе дело против тях за общо 90 000 лева обезщетение. Турската страна към този момент се извинила за случая, заяви през вчерашния ден вицепремиерът Екатерина Захариева. Както писа “Труд ”, в четвъртък основният прокурор Сотир Цацаров подреди цялостно следствието на случилото се предходната неделя.

Кого да слушат Патриотите? Валери Симеонов или Красимир Каракачанов?

 10-1

Лидерите на една и съща коалиция ще си „ извадят очите “ при разискването на бюджета за защита за идната година – коментар на Спирдон Спирдонов

Партийният вик замъглява публичния разсъдък

 11-kuti

Днес единствено две овластени политически фигури имат капацитет да изтръгнат страната от безплодната борба – президентът Радев и министър председателят Борисов – разбор на доктор Борислав Цеков

Човек е толкоз друг, колкото дни в живота си има

 12-1

Интервю с топ хореографа на „ Арабеск “ Асен Наков

Руска хипер ракета стресира Запада

 38-kalibr1

Hякoлкo нoви тexнoлoгии на съвременни и мощни съветски оръжия изправиха на нокти западните анализатори и военни експерти. Пoтeнциaлнa oпacнocт зa CAЩ и тexнитe cъюзници мoжe дa пpeдcтaвлявaт хиперзвуковите противокорабни ракети “Циркон ”, крилатите ракети “Калибр ”, зенитната cиcтeмa c гoлям и cpeдeн oбceг “Tpиyмф ” (C-400 и новата С-500), кaктo и oпepaтивнo-тaктичecкият paкeтeн кoмплeкc “Иcкaндep-M ”.

Мамата на зодиите. И таткото

 родители, мама, баща

Големият развлекателен съботен хороскоп на „Труд“
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР