Коледната ваканция на депутатите може да бъде прекъсната от извънредно

...
Коледната ваканция на депутатите може да бъде прекъсната от извънредно
Коментари Харесай

ДДС събира извънредно депутатите по празниците

Коледната почивка на депутатите може да бъде прекратена от изключително събиране, с цел да гласоподават удължение на периода на пониженото Данък добавена стойност от 9% за заведения и книги.

Ниският налог бе въведен поради пандемията от COVID-19 и важи до края на тази година. Българска социалистическа партия упорстват удължение и за 2022 година ГЕРБ пък към този момент даже внесоха законопроект за промени в Закона за Данък добавена стойност, изпреварвайки ръководещите партии.

Решението за изключителното съвещание би трябвало да бъде взето от председателския съвет на Народно събрание в сряда.

 ХАСАН АДЕМОВ

Хасан Адемов

Пак там ще бъде доизчистен и разногласието за парламентарните комисии. Те ще бъдат гласувани в пленарната зала на порции, откакто драмата за шефските позиции в тях измежду сътрудниците продължи до последно. Няколко дни Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България се пазариха по какъв начин да си ги разпределят, а най-после във вторник вечерта, когато изтече последният период за внасянето на предложенията за сформирането им, бяха постъпили такива единствено за 15 от общо 24-те комисии. И то единствено от Политическа партия и Българска социалистическа партия. От Има Такъв Народ и Демократична България оферти не бяха импортирани.

Тъй като ангажимента била, че всяка група ще внесе предложенията за своите комисии, стана ясно отчасти разпределението. Политическа партия взема правна, туризъм, външна, битка с корупцията, електронното ръководство, районната и енергетиката.

Българска социалистическа партия - околната среда, превоза, защитата, опазването на здравето и образованието.

 РАДОМИР ЧОЛАКОВ
Радомир Чолаков
За Има Такъв Народ ще са най-вероятно комисиите по финанси, земеделие и връзката с гражданското общество. За Демократична България са вътрешната, икономическата и за българите в чужбина.

Договорката сред ръководещите партии е да дадат 3 комисии на опозицията. Логично обществената ще бъде препоръчана на Движение за права и свободи , където е най-хубавият специалист по тези тематики - доктор Хасан Адемов.

За ГЕРБ ще е комисията по правата на индивида и вероизповеданията, като за неин началник се спряга Радомир Чолаков. За “Възраждане” ще е комисията за младежта и спорта.
Свързани вести Печелим или губим от понижената ставка на Данък добавена стойност? На договарянията за кабинет: Българска социалистическа партия желае 9% Данък добавена стойност за медикаментите, Има Такъв Народ срещу наложителното имунизиране По-нисък Данък добавена стойност за храните не значи, че цените ще паднат
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР