Коледната елха в Ловеч засия с богатата си премяна –

...
Коледната елха в Ловеч засия с богатата си премяна –
Коментари Харесай

Коледната елха в Ловеч засия с богата премяна, под светлините на заря и с изпълнения на духов оркестър

Коледната елха в Ловеч засия с богатата си одеждa – това стана под светлините на празнична заря и с осъществяванията на Общинския духов оркестър.

Много хора и основно деца се стекоха на тържеството, което се организира на 5 декември 2022 година вечерта на пл. „ Екзарх Йосиф I “.

За първи път вечерта беше проведена като театър, наименуван „ Коледно зарево “. В него  клоуни, магьосници и приказки герои се опитваха за възпламенят светлините на елхата, само че без триумф. Докато най-после стигнаха до концепцията, че би трябвало всички дружно да вземат участие в противоположното преброяване.

Така към групата на Дядо Коледа се причисли и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Тя напомни на събралото се голям брой, че обичаят, обвързван с украсяването на елхата, е зародил още в Древния Египет.  Там вместо елха украсявали палми. Елхата става коледно дръвче за първи път в Германия през Средновековието. Старите германци вярвали, че постоянно зелените й клони значат безконечна религия в Христос. Оттам е обичаят елхата да се украсява с играчки, светлини и да се оставят доста дарове.

На площада бе и заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов.

В шоуто се включиха Вокална група при ОУ „ Христо Никифоров “, Вокална група „ Вълшебни усмивки “ при ОУ „ Проф. Димитър Димов “. Водещ на празника бе Боби шоу, който показа магьосника Скарабуш. Участваха още Ледената кралица, Леденият човек, Коледното джудже Бърборио, триметровият мечок Миша и други приказни герои.

В програмата  приключи с пиротехнически резултати и обилна заря.

За втора поредна година Ловеч се радва на коледна елха с височина 8 метра. Тя е създадена в единствения у нас цех за коледни дръвчета, който се намира в град Раковски.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР