Коледна благословия на папа Франциск бе насочена преди всичко към

...
Коледна благословия на папа Франциск бе насочена преди всичко към
Коментари Харесай

Папа Франциск: Децата, умиращи във войни, са днешните малки Исусове

Коледна благословия на папа Франциск бе ориентирана на първо място към страданията по света и по всички континенти провокирани от другите спорове.

 

Неговият апел за мир, където обстановката не разреши съответните коледни церемонии и където  е роден Младенеца, което папа Франциск разказа по този начин: " Обявяването на това от Витлеем е оповестяването на една огромна наслада. Но не на една мимолетна наслада по света и тази на заниманието, а на една голяма наслада, тъй като ни прави величествени ".

 

Във Витлеем, където съгласно Библията се е родил Исус Христос, съвсем няма поклонници или туристи, предават международните медии

 

Папа Франциск уточни, че би трябвало да настъпи по-скоро мир в Близкия изток, в и на всички места по света. Той уточни още, че хората не би трябвало да гладуват, да нямат вода, да остават без работа, да страдат за сметка на други, да имигрират по редица аргументи, че би трябвало да се престане потреблението на обществени средства за военизиране.

 

В умозаключение папа Франциск акцентира: " Трябва да се каже " не " на войната и " да " на мира, " не " на войната, " да " на мира “.

 

Децата, умиращи във войни, са " днешните дребни Исусове ", сподели Светият отец в обичайното си обръщение " Урби ет Орби " ( " Към града и към света " ), което насочи по случай Рождество Христово от централния балкон на базиликата " Свети Петър ", пред която се бяха събрали хиляди хора.

 

87-годишният Франциск, който посрещна Коледа за 11-и път като папа, прикани за преустановяване на политическите, обществените и военните спорове, в това число в Украйна, Сирия, Йемен, Ливан, Армения и Азербайджан. Той също по този начин отбрани правата на мигрантите по света.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР