Коледенният влак от София до Банкя и от Банкя до

...
Коледенният влак от София до Банкя и от Банкя до
Коментари Харесай

Най-старият парен локомотив в България подкара коледен влак

Коледенният трен от София до Банкя и от Банкя до София с най-стария възобновен за придвижване парен локомотив в парка на Българските държавни железници (БДЖ) пътива в двата празнични дни - на 17-и и 18 декември. Дори направи спомагателен курс в двете направления в събота следобяд, оповестиха от БДЖ.

Причината за спомагателния курс бе проявеният огромен интерес към влака и многочислените запитвания от искащи да пътуват след разпродаването на билетите за оповестените по-рано пътувания.



Цената на билета за пътешестване в двете направления е 35 лева с включено непокътнато място. Децата до седемгодишна възраст ще пътуват гратис, като за тях не е обезпечено настрана седящо място, показват от БДЖ. Билети за този трен могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната. Броят билети е стеснен.

Празничната комбинация е формирана от три украсени вагона и потегля от Централна гара София в 11:10 часа. В Банкя влакът идва в 11:38 часа по разписание, където пътуващите могат да се пренесат от една коледна атмосфера в друга, като посетят коледното градче в центъра на курортния град. Атракционният трен потегля от гара Банкя назад към Централна гара София в 14:00 часа, където идва (по разписание) в 14:28 часа.

Специален коледен трен на БДЖ пътува на 17 и 18 декември и по част от маршрута на теснолинейката и в двете направления: от Септември до Велинград и от Велинград до Септември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР