Коледен празник на мездренските творци се проведе на един от

...
Коледен празник на мездренските творци се проведе на един от
Коментари Харесай

Коледен празник на мездренските творци

Коледен празник на мездренските създатели се организира на един от най-светлите празници в годината - Игнажден. Десетки литератори и художници извършиха читалнята на читалище ”Просвета 1925” в железничарския град.
Присъстващите чуха брилиантни персонални творби в стихове и прозаичност.
Главният библиотрекар и секретар на Литературек клуб „ Хр.Ботев” Павлина Русева поздрави всички и означи, че Новата креативна година по традиция ще е берекетна откъм творби, щом на Игнажден прага на читалището са прекрачили литератори и художници.
В последвалото литературно четене се изявиха 9 от членовете на литературния клуб. Иванка Начева пецитира стиха „ Коледна приказка, а ръководителят на Литературен клуб „ Хр.Ботев” Светла Дамяновска развесели присъстващите с показване на разказът „ Бонбонът на истината”, който ще участва в новта книга със заглавие „ Меланхолия” на надарената писателка.

В литературното четене прозвучаха и авторските творби на Надежда Нинова, Павлина Русева, Даринка Цветкова, Калин Топалски, Иван Алексиев, Рени Митева, Йордан Борисов и Милен Димитров.
Коледният празник на мездренските създатели почете и кметът на общината инж. Генади Събков. Той отбеляаза, че с изключение на Игнажден, през днешния ден е и празник на духовността, който членовете на клуба са сътворили.
„ Тръгвайки насам мислех, че пристигам в читалище, а се оказа, че съм в учебно заведение освен поради поучителните произведения, които чухме, а тъй като тук е учебно заведение за магьосници. Всички вие владеете изкуството от елементарните думи да създадете море от страсти, усеща и настроения. Поздравления! Пожелавам ви да запазите ентусиамът си, тъй като сте на тази земя с задачата да вършиме всички нас малко по-добри. Пожелавам ви Весели празници. Нека ни чака една хубава и сполучлива година. Нека бъдем по-усмихнати и отзивчиви един към различен. Честит празник и радостни Коледни и Новогодишни празници”, сподели инж. Събков.
В края налитературното четене бе конкретизиран креативният план-график на Литературен клуб „ Христо Ботев” за 2018г. Първото меропритие, което ще събере създателите и ценителите на изкуството в Мездра ще се организира на 5-ти януари, когато с литературна вечер ще бъде маркирана 170-та годишнина от рождението на поета и бунтовник Христо Ботев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР