Коледен базар във фоайето на Общинския съвет в Пловдив организираха

...
Коледен базар във фоайето на Общинския съвет в Пловдив организираха
Коментари Харесай

В Пловдив събират 90 000 лв. за външен асансьор за нуждите на деца с увреждания

Коледен базар във фоайето на Общинския съвет в Пловдив проведоха децата от Дневния център към комплекса за обществени услуги „Олга Скобелева“ в града под тепетата.

Стартиралата в понеделник тяхна акция е част от самодейностите за събиране на средства за изграждане на външен асансьор, който да се употребява от децата с увреждания в постройката на Дневния център към дом „ Олга Скобелева ”.

За задачата са нужни 90 000 лв., а събирането им продължава към този момент цяла година, заяви Донка Николова, шеф на центъра към дом „Олга Скобелева“. Децата към този момент са организирали коледни базари в Граф Игнатиево и в арт квартал „ Капана ” в Пловдив, а самодейностите им ще продължат и то освен с коледни базари.

Общинските съветници в пловдивския парламент откликнаха на самодейността и купиха от ръчно направените картички, играчки и коледни украси, пускайки своята милостиня в специфична кутия за дарения. Кметът Иван Тотев също даде своя принос, пускайки подаяние в кутията, а също така увери децата, че нито едно от красивите им произведения няма да остане непродадено.
 19pl4002-3  19pl4002-2  19pl4002-1
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР