КОЛЕДАТА НАИСТНА Е В КАПАНА! Хиляди пловдивчани посетиха днес най-артистичния

...
КОЛЕДАТА НАИСТНА Е В КАПАНА! Хиляди пловдивчани посетиха днес най-артистичния
Коментари Харесай

В Капана: Веселба на открито сред суджуци и вино СНИМКИ

КОЛЕДАТА НАИСТНА Е В КАПАНА! Хиляди пловдивчани посетиха през днешния ден най-артистичния ни квартал, с цел да се порадват на духа на най-светлия празник.
Събитието се организира за трета поредна година и има за цел да възроди празничните традиции.

Специалната празнична стратегия включваше кино навън, обичайни коледни питиета и вкустотии.

Десетки сергии оферират всевъзможни вкусотии за празника. 100 български майстори на приложни занаяти демонстрират сувенири от тексил, връв, тел, метал и стъкло.

На няколко места се продават луканки и суджуци, одеве откачени от опушените греди на селските мазета. Предлагаше се и първокласен български мед.

И тук пловдивчани сътвориха дребен парадокс - съвсем никой не купуваше от здравословния мед. За сметка на това, опашката пред единствената сергия за захарен памук надвиши 10 метра. За една пръчка от 3 лв. хората чакаха по 15-20 минути. И обсъждаха, по какъв начин сас захарния памук си спомнят за детството и едноврешните лунапаркове.

Майсторката Теодора Иванова оферираше памук обагрен с естествени багрила в розов, зелен и оранжев цвят. И наблягаше, че оранжевата захар е от тикви и моркови.

В центъра на коледния фестивал бяха сложени две огромни спални. На тях гостите можеха да се излягат и да си вършат селфи. /Марица.бг

тагове копана суджук вино забава захарен памук  В Капана: Веселба навън измежду суджуци и вино СНИМКИ  В Капана: Веселба навън измежду суджуци и вино СНИМКИ  В Капана: Веселба навън измежду суджуци и вино СНИМКИ  В Капана: Веселба навън измежду суджуци и вино СНИМКИ  В Капана: Веселба навън измежду суджуци и вино СНИМКИ  В Капана: Веселба навън измежду суджуци и вино СНИМКИ  В Капана: Веселба навън измежду суджуци и вино СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР