Коледарите от вършечкия квартал Заножене направиха дарение на храм Възнесение

...
Коледарите от вършечкия квартал Заножене направиха дарение на храм Възнесение
Коментари Харесай

Продължава възстановяването на опожарения храм във Вършец

Коледарите от вършечкия квартал " Заножене " направиха подаяние на храм " Възнесение Господне ".  Със средства на стойност 101.00 лева те подкрепиха възобновяване на църквата в квартала, която пострада от пожар, разразил се през април предходната година. Парите са събрани от коледуването на групата през отминалите празнични дни. Средствата са импортирани в банковата сметка, открита от Църковното настоятелство към храма в кв. " Заножене ".
" Ето по какъв начин коледарите тук прогонват злото, не с езически похвати, а с добротворство в името на Бога! Поднасяме им нашата институционална и човешка признателност! Те трансфораха посетените от тях домове в част от Божия дом - храма, където е благодатта на Божия Светий Дух! През 2024г. храма в кв. " Заножене " ще възкръсне за нов живот! " – разяснява архимандрит Антим.
При пожара 150-годишната черква пострада съществено - погубен е покривът и вътрешното обзавеждане. В разчистването и набирането на средства се включиха доста хора. Община Вършец обезпечи работен план за възобновяване на храма, който към този момент е минал всички съгласувателни процедури.
До момента са събрани над 30 000 лева от дарения. Толкова ще даде и Видинската митрополия от личните си средства. С тази сума ще се покрие храмът. Общинският консултант и притежател на дървопреработващо дружество Вътко Маринов е поел уговорката да подари нужния дървения материал за покривната структура. Общата стойност за възобновяване на храма " Възнесение Господне " след пожара е 190 883 лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР