Коледа не е само Рождество Христово, това е празник, изтъкан

...
Коледа не е само Рождество Христово, това е празник, изтъкан
Коментари Харесай

Традиции: Как да внесем коледно настроение у дома?

Коледа не е единствено Рождество Христово, това е празник, изтъкан от доста благи и предстоящи коледни обичаи. И не приказваме единствено за подаръците! Самото коледно въодушевление идва от толкоз доста и разнообразни фактори, които даже сами можете да подсигурите, написа tialoto.bg. Искате да ви е коледно, ами да започваме с подготовката. Ето по какъв начин може да донесете празничното въодушевление незабавно!

1. Пазарувайте декорация за коледната елха
Едно от най-приятните неща към тези празници, е украсата. Бляскава, цветна, разнообразна, тя е измежду първите предвестници на коледните празници. Дори да имате задоволително играчки и гирлянди, освен това в никакъв случай не пречи. А извършването на покупки за играчките на елхата постоянно е наслаждение.

2. Украсете дома си
След като сте напълнили кутиите, можете да стартирате със самото накичване. В момента, в който къщата ви „ светне коледно “, вие и фамилията ви към този момент ще почувствате празника.

3. Бройте дните до празника на коледен календар
Помните ли по какъв начин като по-малки получавахте коледен календар от вашите родители? Обикновено той съдържаше и дребни шоколадчета, които да хапвате на всеки отворен ден! Тази чудесна традиция можете да продължите и през днешния ден и да подарите такива календари и на вашите хлапета.

4. Направете домашни коледни сладки и питиета
Някои сладки са по-вкусни, откакто престоят. И измежду тях са и част от коледните сладки! Разгледайте предписания из интернет или отворете бележника на майка си и баба си и започнете подготовката още в този момент. Типичните коледни пуншове и шоколадови изкушения може да почакат до приближаване на празника.

5. Посетете коледен базар
Въпреки пандемичната конюнктура, коледни базари ще има у нас и тази година. Спазвайте всички ограничения за сигурност и в случай че желаете, се престрашете и посетете някой от тях. Хубавото коледно малиново вино, вурстчета и неповторими ръчно направени играчки ще ви пренесат в Коледа седмици по-рано.

6. Пързаляйте се със зимни кънки/шейна
Вече няма сняг, само че пък проверете дали някоя пързалка работи. Почти всяка година има отворени пързалки в моловете, които също са алтернатива. А когато падне снегът, без значение на какъв брой години сте, не пропускайте да се потъркаляте в него.

7. Дарете движимости на дом за деца
Коледа е свързвана и с благотворителност. Най-често тогава сърцата ни се отварят и сме склонни да даваме повече на нуждаещите се. Огледайте дрешника си или просто отидете в някой магазин/супермаркет и купете нещо на дете в потребност. Ще видите, че откакто дарите, ще се почувствате доста по-добре.

8. Гледайте запалването на коледната елха
Всяка година на централния площад във вашия град сигурно се слага голяма празнична елха и нейното запалване е като празник за града. Това е церемониален миг, в който цялата празнична еуфория е доста заразителна. Не го пропускайте.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР