Коледа идва, а в дните преди нея – и трескавото

...
Коледа идва, а в дните преди нея – и трескавото
Коментари Харесай

10-те най-продавани книги на издателство „Сиела“ за ноември 2022 г.

Коледа идва, а в дните преди нея – и трескавото търсене на най-точните дарове. Каква по-добра концепция за празнична изненада от страхотна книга, която сграбчва от първия ред…

Днес ви представяме лист с 10 страхотни оферти, които могат да са ви от изгода. Тук са събрани най-търсените заглавия от каталога на издателство „ Сиела “ през последния месец.

Любов, романтика и пристрастеност. Политически интриги, фантастика и доста, доста сняг. Винаги правилни на своите читатели и този месец ние от © 10-те най сме подготвени да ви предложим едни от най-интересните заглавия, посредством които да се придвижите в нови светове. Ето 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за ноември 2022 година


10. „ Зимна улица “
Елин Хилдебранд

 10-те най-продавани книги на издателство

Райският и в снега остров Нантъкет е отлично място за отмора, изключително в случай че отседнете в хотел „ Зимна улица “. Там ще ви посрещне притежателят Кели Куин – горделив татко на цели четири деца, до едно пораснали и борещи се със свои лични нещастия.

Но най-голямата се развива под личния му покрив – Кели заварва жена си Мици да се целува с… Дядо Коледа. Разбира се, положителният дъртак в действителност е неговият другар Джордж, който от години забавлява децата и гостите на хотела по време на празниците… а може би и брачната половинка на притежателя?

Идиличната коледна вечеря пропада с гръм и тропот, а прибирането на наследниците на семейство Куин ще донесе единствено още безпорядък от проблеми и страсти. Катастрофата е цялостна и само известната водеща Маргарет Куин, някогашната брачна половинка на Кели, би могла да избави Коледата в хотел „ Зимна улица “.

Далеч преди всички дарове да бъдат отворени, възхитително шантавото семейство Куин ще би трябвало да се оправи с любовен триъгълник, непредвидена бременност, углавно закононарушение, дребен пожар, прекалено много шотове с уиски, безконечен поток от коледни песни, непредвиден потрес и значителни дози комплицирани любови.

Коледа е време за фамилията и за чудеса.

Но с това семейство ще е същинско знамение, в случай че празникът въобще пристигна!

9. „ Коледна принцеса “
Марая Кери

 10-те най-продавани книги на издателство

Единствено по Коледа, във времето магично,
ненадейно настроението ставаше друго.
Ла Дива и Марая, даже и Павароти,
захващаше се всеки със нещо, да работи,
и всички се стараеха в труда да си помагат…

Специално за Коледа Марая Кери, наричана с обич Кралицата на Коледа, написа тази стопляща сърцата модерна вълшебна приказка, в която основна героиня е дребната Марая. Също като обичания по целия свят шлагер All I Want for Christmas Is You, тази история в рими е напът да се трансформира в коледна класика.

Малката Марая живее сложен живот. Няма доста лични движимости, само че и не желае доста. Има обаче нещо, за което копнее от все сърце – спокойна, красива и радостна Коледа. Отхвърлена и сама, тя потегля на чудно зимно премеждие, с цел да открие вълшебната мощ на своя глас.

8. „ Жива “
Ина Ясипова

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за май 2022 година

За да открие още веднъж истината в сърцето си, Яна би трябвало да поеме обратно – към предишното и към корените, от които се е пробвала да се отскубне.

Съдбата ще я води в съвсем обезлюденото село Елици, където хубостта на природата, мъдростта на локалните и изконните български ритуали отключват от дълго време задрямали кътчета в душата ѝ.

Селото крие доста секрети, а най-странната от тях е, че на това забравено от бога място вековна тайнственост от българската история чака да бъде разкрита…

Историята ни връща назад към корените и традициите. С аромат на пресен билков чай, топъл като домашно огнище и носещ магията на на българските планини на книжния пазар излиза дебютният роман „ Жива “ от Ина Ясипова – история за истински значимите корени на всеки българин, за семейството и любовта, за традициите и утехата.


7. „ Още 365 дни “
Бланка Липинска

 10-те най-продавани книги на издателство

Бременната Лаура е простреляна. Най-добрите лекари на света се борят за живота на младата жена. Съпругът ѝ, дон на сицилианската мафия, би трябвало да вземе най-трудното решение в живота си. Кого да избави – обичаната си или нероденото им дете…

Какъв избор ще направи Масимо?

Ще има ли смисъл животът му без Лаура? Ще може ли да отгледа самичък сина им? Разтърсват го милиони въпроси, а отговорите не са утешителни. Съдбата на фамилията му е заложена на карта.

Чии 365 дни ще проследим в третата част на сагата?

„ Още 365 дни “ е продължение на бестселъровата поредност на Бланка Липинска за Лаура Биел, отвлечена от главата на сицилианската мафия. От първите две книги – „ 365 дни “ и „ Този ден “, са продадени над милион и половина бройки по целия свят. Изпълнени с еротика и сензационни обрати, сравнявани със международния бестселър „ Петдесет нюанса сиво “, романите завоюваха сърцата на полските дами.

Затегнете коланите, тъй като „ Още 365 дни “ е същинско адреналиново прекарване, което ще ви изненада и разчувства!

6. „ Разказвачът “
Дейв Грол

 10-те най-продавани книги на издателство

Наистина се случваше. Гледах СЕБЕ СИ по МТV. Не Майкъл Джексън или The Cars. Не Мадона или Брус Спрингстийн. Не. Бяхме Крист, Кърт и аз – свирехме ария, която написахме в шибана плевня.

Най-важният детайл на рокендрола ми беше оголен в осъществяването на Naked Raygun, а точно суровият и посредствен тон на човешки същества, които показват вътрешния си глас пред всички.

И по този начин, без нормалните структури и правила, които нормално вървяха с тези неща, одобрих музиката за своя вяра, магазина за плочи за моя черква, рок звездите за светци и песните им за химни.

Дейв Грол споделя своите истории, както написа песните си – като вади надълбоко от душата си неподозирани даже за него неща. Барабанистът на Nirvana и основател на Foo Fighters е събрал в една книга моменти от целия си живот – от времето, когато е бил своенравно и сензитивно хлапе, което не пасвало на никое място, до момента в който не разкрило магията на пънка, през славните времена с Nirvana и нещастието с Кърт Кобейн, до основаването на Foo Fighters и живота на одобрена рок звезда и фамилен човек. От „ Разказвачът “ ще научите по какъв начин Дейв Грол се е научил да свири самичък на барабани, по какъв начин като по знамение се озовал в Nirvana и каква мощ го предиздвикала да довърши концерт с строшен крайник, до момента в който го шинират на сцената.

Без в никакъв случай да се взима прекомерно на съществено, постоянно изпълнен с известно подозрение с личните си умения, само че и с голяма религия с силата на ориста, подготвен на всевъзможни провокации, Дейв Грол минава през живота и музиката като през необикновено премеждие и е подготвен да показа това премеждие с всеки.

5. „ Бягство по Коледа “
Сара Морган

Беше пристигнала тук, с цел да избяга от всичко, което представляваше и което бе направила, и се бе влюбила в това място и в този мъж. Оказа се, че можеш да сътвориш себе си отначало, в случай че избягаш задоволително надалеч от всеки, който те е познавал.

Кристи Съливан от дълго време е възнамерявала съвършената отмора по Коледа. Пътуване до Лапландия със фамилията и най-хубавата й другарка в първокласен курорт, където да следят северното зарево, да карат шейни, теглени от кучета, и да вършат снежни индивиди. Само дни преди празниците обаче нещата едно по едно стартират да се объркват. Първо с сякаш идиличната къща в провинцията, а по-късно и със фамилията и брачна половинка ѝ.

Но Коледата на семейство Съливан може да бъде избавена. Аликс, най-хубавата другарка на Кристи, се съгласява да заведе нейната щерка на екскурзията, до момента в който Кристи и брачният партньор ѝ останат сами, с цел да изяснят връзките си и да си признаят всичко, което до момента са крили един от различен. В Лапландия с Аликс обаче идва и Зак – почтен, самоуверен и добре изглеждащ мъж, който Аликс би обикнала незабавно, в случай че не беше едно неразбирателство отпреди години, за което никой различен не знае.

„ Бягство по Коледа “ е история за положителни хора, които страдат поради нещата, които единствено си мислят, че другите мислят за тях. Това е книга за разминаванията сред упования и действителност, за лечението на душевни рани, за тежестите, с които от време на време избираме да се оправяме сами, без да споделим, и това утежнява освен нашия живот, само че и този на другари и семейство. Но Коледа, оттатък клишетата, подаръците и украсата, е и време за филтриране. И снеговете на Лапландия са идеалното място за това.

4. „ Нашата Коледа “
съставител Захари Карабашлиев

По-рано тази година поканих някои от най-знаковите, забавни, а и по-малко познати създатели да вземат участие със собствен роман в алманах, чиято единстве­на тематична рамка е Коледа – без упования за размер, жанр, жанрови ограничавания, насоки – просто Коледа.

Желанието ми като съставител беше да видя това „ вълшебно време “ през чувствителността и гения на всеки от пишещите, да видя какво  ги вълнува в днешни дни, а като четец – да съпреживея още веднъж с тях чудото на Рождество. Този алманах също отразява трендове в новата българска прозаичност, реализира среща на генерации, литературни стилове, направления и жанрове. Представените създатели са с друго светоусещане, житейски път и литературна орис, само че всеки от тях взе участие тук не с багажа на своята биография, а с тежестта, лекотата и магията на своите страници. Приятно четене!

Писателят Захари Карабашлиев събира разкази на обичани български създатели, с цел да ни напомни същинското значение на празниците.

Сборникът е като жилищна кооперация в студена снежна декемврийска вечер. Отвъд снежинките и меката светлина, която струи от прозорците, ще видите голям брой неща – фамилии, празник, копнежи и очаквания. Хора, които просто желаят да бъдат дружно. Топлина, която се изправя против студа на най-дългата зимна вечер. Коледа е.


3. „ Тери Пратчет – Живот с бележки под линия “
Роб Уилкинс

 10-те най-продавани книги на издателство

Когато сър Тери Пратчет поема на последното си странствуване през 2015-а, една история остава неразказана – неговата лична.

Създател на феноменалната серия от книги за Света на Диска, той е прочут и обичан по целия свят поради живото му възприятие за комизъм и умеенето да споделя същински истории в един фиктивен свят. Но писателят е единствено едно от лицата на Тери Пратчет.

Преди гибелта си той работи по автобиография, която остава незавършена. Историята на едно момче с буйна фикция (дори прекомерно буйно съгласно неговите учители), което израства, с цел да се трансформира в любящ брачен партньор, грижлив татко и създател, написал повече от 50 бестселъра и отдаден в рицарство за заслуги към литературата.

Сега книгата, която не съумява да напише, е довършена от неговия персонален помощник и непосредствен другар Роб Уилкинс. Използвайки записките на Тери Пратчет, личните си мемоари и голям брой изявленията, взети от фамилията и сътрудниците на писателя, Роб Уилкинс основава един жив портрет на индивида зад създателя. От детството му досега, в който не се сблъсква с предизвикването на заболяването на Алцхаймер.

Това е персонален, хубав и занимателен спомен, написан с доста обич и анекдоти, които ще ни накарат да си спомним с усмивка за един от великаните на актуалната литература.

2. „ Политиката от вътрешната страна “
Иван Костов

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за септември 2022 година

В „ Политиката от вътрешната страна “ с съответни образци са обяснени постоянно неразбираеми за елементарните жители процеси, които образуват едно демократично общество, а също и това какъв брой по-сложни са тези процеси в страна, която към момента се намира в преход, и изключително на фона на международни трансформации и катаклизми. 

„ Политиците у нас не схващат значимото, че демокрацията и пазарната стопанска система са органично цяло – едното не може да замести другото. Няма народна власт без пазарна стопанска система и назад, без народна власт стопанската система става джунгла, в която господстват монополи и престъпност. “

Политиката е в рецесия – освен в България, само че и по света. Все повече хора я възприемат като корист с власт, като корупция и машинация, а не като работа на обществото. Все повече я схващат като обслужване на съответни ползи, вместо осъществяване на промени, съблюдаване на правила и използване на хрумвания. „ В дните, когато завършвам този текст, е все по-очевидно, че съвсем на всички места политиката затъва в популизма “, предизвестява Иван Костов.

В тази книга министър-председателят на България в интервала 1997 – 2002 година споделя своя опит, споделя за позволените неточности, само че и за правилните решения, въвели България в общността на свободните и развити страни. Авторът показва аргументите страната ни да остава пленена от мафията, противопоставила се гневно на всеки опит за налагане на господство от закона; разказва завладяването на правосъдната власт, службите за сигурност и медиите, прекъсването на промените, подменянето на истината и носталгията по комунизма, поради които преходът остава незавършен и българската народна власт в рецесия.

„ Политиката от вътрешната страна “ не е единствено роман за прехода. Тя е учебник по политическо достолепие.

1. „ Коледа в Тифани “
Карън Суон

НЮ ЙОРК, ПАРИЖ, ЛОНДОН…

Каси улучва от раз в десетката – среща незабавно верния мъж и се омъжва за него. Но навръх десетата годишнина от сватбата им всичко рухва, когато тя схваща, че целият им брак е една огромна неистина.

Предадена и засегната, младата жена осъзнава, че е окована в живот, който от дълго време не ѝ е по размер. Загубила всичко, в което е вярвала, Каси напуща шотландското си провинциално имение, с цел да преоткрие света… а може би и самата себе си.

КОЛКО ГРАДА СА НУЖНИ, ЗА ДА ИЗЛЕКУВАШ СЪРЦЕТО СИ?

Една година. Точно толкоз време желаят от нея нейните три най-хубави приятелки. Всяка от тях ще получи Каси за по четири месеца и ще ѝ покаже по какъв начин се живее същински в едни от най-бляскавите градове на света. Време, през което тя да се научи да живее същински, и година, през която да събере парченцата от себе си и да излекува сърцето си. Но дали тези големи метрополиси, видели всичко под слънцето, са подготвени за едно самоуверено момиче, което се учи още веднъж да обича?

А някъде там я чака и онази единствена обич, която е по-ценна и от най-големия елмаз в „ Тифани “.

Потопете се в приказната атмосфера на най-обичания разказ на Карън Суон и последвайте нейните герои измежду чудесата на три от най-магичните градове на света.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР