Коледа и Нова година са едни от най-хубавите и чакани

...
Коледа и Нова година са едни от най-хубавите и чакани
Коментари Харесай

И по празниците може да се храним здравословно

Коледа и Нова година са едни от най-хубавите и чакани празници в годината . Тези дни в календара постоянно изпълнени с коледно въодушевление, доста дарове, хубави моменти със фамилията и приятелите и с богатата празнична софра.

Разбира се, не би трябвало да свързваме празниците единствено с потреблението на храна и алкохол . Но обедите и вечерите през празничните дни постоянно не престават дълго и може да изядем двойно повече храна от нормално. Ето няколко съвета за здравословно хранене по време на празниците:



На празничната софра би трябвало да се храним постепенно и да се фокусираме върху приятните прекарвания . Тогава няма да преяждаме и да се усещаме зле по-късно.

Преди да седнем на масата не би трябвало да похапваме мазни и сладки неща.
 / iStock/Getty Images
Преди главното ястие можем да наблегнем на салатите и зеленчуците , по този начин няма да се нахвърлим на храната.  Добре е да заобикаляме храните с високо наличие на мазнини, а също и с високо наличие на захар.-->

Алкохолът би трябвало да е по-малко . Освен че е калоричен, той усилва апетита. Безалкохолните и газирани питиета съдържат прекомерно доста захар и е по-добре да се заобикалят.
 / iStock/Getty Images
Не е нужно да съблюдаваме строга диета по време на празниците . Може да си позволим понякога нездравословните храни като чипс, пуканки, шоколади, само че в лимитирани количества.

Не да преяждаме, все едно ги ядем за финален път, а да им се любуваме.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР