Коледа е най-големият християнски празник. В някои държави по света

...
Коледа е най-големият християнски празник. В някои държави по света
Коментари Харесай

Седемте държави, в които Коледа е забранена

Коледа е най-големият християнски празник. В някои страни по света обаче той освен не се отбелязва, само че даже е неразрешен.

Вижте къде:

Саудитска Арабия

Ислямските закони не позволяват празнуването на Коледа. Ако въпреки всичко решите да отбележите празника, е допустимо да си навлечете съществени проблеми.

През 2013 година, да вземем за пример, в страната са арестувани повече от 40 души по обвиняване в „ скрит план за празнуване на Коледа “.

Сомалия

В страната съществува национална възбрана за честване на Коледа, въведена през 2015 година Смята се, че християнският празник е опасност за мюсюлманите.

Таджикистан

В Таджикистан са неразрешени коледните дръвчета, фойерверките, потреблението на празнични ястия и всевъзможни други прояви на коледен дух. От 2013 година в страната е неразрешен и Дядо Мраз – съветската версия на дядо Коледа.

Бруней

Сред неразрешените действия в страната са накичване на коледни елхи, пеене на религиозни песни и изпращане на коледни поздравления. Ако поданиците на супербогатия султан на Бруней имат намерение да честват християнския празник, рискуват пет години затвор.

Северна Корея

Коледа е неразрешена в Северна Корея, както и всички религиозни практики, които не са утвърдени от страната. Нарушителите рискуват съществени санкции.

Япония

Тук не съществува публична възбрана на Коледа, само че това не е приет формален празник. Но пък и християнството не е преобладаващата вяра в Япония и малко хора честват на 25 декември.

Китай

В комунистически Китай също не се чества Рождество Христово.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР