Колебанията в обменния курс на турската лира са свързани с

...
Колебанията в обменния курс на турската лира са свързани с
Коментари Харесай

Ердоган: Заложете на лирата, а не на долара

Колебанията в обменния курс на турската лира са свързани с световни фактори, а освен със обстановката в Турция. Курсът ѝ не дават отговор на икономическите действителности в страната.

Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган. Той приказва на вечеря по случай Рамазан. Ердоган не пропусна да призове да се залага на лирата, а не на непознати валути, отбелязва АП.

Идеите на Ердоган за усилване на намесата във валутната политика и понижаване на лихвите, които той изложи пред бизнес-телевизията " Блумбърг " по време на визитата си в Лондон предходната седмица, разтревожиха вложителите и рейтингови организации като " Фич " и " Стандарт енд Пуърс ".

Лирата загуби повече от 20 % от цената си против $ от началото на годината.

Турската централна банка е подложена на напън да организира изключителна среща за внезапно увеличение на лихвите преди плануваното постоянно съвещание на 7 юни, само че за нея това не е желателно, защото президентът Реджеп Тайип Ердоган желае ниски лихви.

Падането на курса на лирата усилва кредитното задължение за турските компании, които имат заеми в непозната валута. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР