Колдрума попадна в списъка на залите, които Управителният съвет на

...
Колдрума попадна в списъка на залите, които Управителният съвет на
Коментари Харесай

Одобриха Колодрума за финал на Купата по баскет, ама...

" Колдрума " попадна в листата на залите, които Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол утвърди за възможни домакини на шампионата за Купата на България при мъжете.

Мониторингът е по отношение на осъществяване на условията на Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия.

Одобрените зали, с изключение на пловдивската са: „ Арена Самоков “, „ Дворец на културата и спорта “ (Варна), " Универсиада “(София), „ Арена Армеец “ (София), „ Арена Ботевград ", „ Триадица “(София) и " Арена Асарел “(Панагюрище).

Срокът за подаване предложения за домакинство на финалния шампионат за Купа България за мъже е до 17:30 ч. на 24.02.2022 година, като баскетболните клубове, претенденти за домакинство, би трябвало да поемат уговорката да провежда финалния шампионат, без значение дали се класират за присъединяване в него.

Засега обаче няма индикации, че от Академик (Пловдив) и от управата на " Колодрума " имат желание да провеждат проявата. С оглед епидемиологичните условия сега и в обозримо бъдеще, организирането на сходен шампионат би било финансово неизгодно, в случай че някой спонсор не се намеси.

Утвърдено бе право на присъединяване в шампионата при мъжете да имат първите осем тима след края на втория стадий в НБЛ за мъже, подали поръчка за присъединяване до 17:30 ч. на 24 февруари 2022 година

Жребият за Финалната осмица при мъжете ще бъде теглен на 8 март. За четвъртфиналите жребият ще е дирижиран съгласно класирането на тимовете след втория стадий от НБЛ сред тимовете класирани от 1 до 4 място (първа четворка) и тези от 5 до 8 място(втора четворка). Ще бъде теглен цялостен недирижиран чоп за полуфиналите сред спечелилите в четвъртфиналите.

Ако в посочения период има поръчки от седем тима, се дава опция за присъединяване на деветия отбор. Ако поръчките са седем, през първия ден (четвъртфинали) първият тим в класирането след втория стадий почива.
Свързани вести Академик се раздели с най-високия център в НБЛ Ялова пукотевица и вяла битка под коша провалиха Академик в Самоков
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР