Колата на управлението се счупи още когато „Продължаваме промяната“ започнаха

...
Колата на управлението се счупи още когато „Продължаваме промяната“ започнаха
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Колата на управлението се счупи

Колата на ръководството се счупи още когато „ Продължаваме промяната “ започнаха да се постановат в сфери на активност, които бяха дадени на други партии в обединението. Ние непрестанно търсехме съглашение с тях по всяко решение, а най-после – даже за всяко заплащане, това съобщи вицепремиерът в оставка Гроздан Караджов.

Той описа, че единствено до момента в който е бил в отпуска – за два дни, заместникът, който Кирил Петков му назначил в министерството, съставил небрежно лист с общински планове за близо половин милиард лв.. Върху този лист обаче Министерство на регионалното развитие работило месеци наред, описа Караджов.

Още през септември 2021 година те като служебни министри са разпоредили да се платят милиони на компании, които те в този момент като ръководещи назовават „ крадливи “, по тази причина мисля, че има корупционен план при тях, сподели Караджов.

Обществената поръчка за автомагистралата Русе – Велико Търново не е спряна, както твърди Кирил Петков, сподели Караджов.

„ Аз съм имал диалог с Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков в кабинета на премиера, на който сме го обсъждали този план. Казах им, че претендентите това са същите компании, които са получили милиони предплатено по инхаус договорите. И ги питах – да отваряме ли освен това състояние финансовите оферти и да завършваме процедурата. Те споделиха „ Не я спирай, отвори ги “, сподели Караджов.

„ Това не е държание на министър-председател “, сподели той в предаването „ На фокус с Лора Крумова “.

В последна сметка обаче се оказало, че финансовите предложения са доста по-високи от плануваните пари. Но самият план няма по какъв начин да тръгне, до момента в който оперативната стратегия не бъде одобрена, изясни Караджов.

Той повтори тезата, че след 30 септември няма да има кой да поддържа настоящо пътищата, тъй като след тази дата, която Кирил Петков е определил, няма настоящи съглашения за поддръжка.
ТЕМА преди 1 час 1986 преди 3 часа 751 преди 3 часа 799
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР