Колата на двамата служители на реда бе ударена от автобус

...
Колата на двамата служители на реда бе ударена от автобус
Коментари Харесай

След катастрофата, в която загинаха полицаи в Бургас, са арестувани сирийци и българи

Колата на двамата чиновници на реда бе ударена от рейс с 48 незаконни мигранти.
Двама служители на реда починаха при жестока злополука към 5 часа тази заран на  ключовото кръгово кръстовище на бул. „ Трапезица “ в Бургас. Колата на двамата чиновници на реда бе ударена от рейс с 48 незаконни мигранти. Те са се пробвали да спрат автобуса, приближаващ от посока Созопол. Преди това водачът му е отказал да спре на два полицейски поста. Автобусът е навлязъл с висока скорост в кръговото и тогава последвал ударът.

Първо бе арестуван единият от обвинените сирийци. По-късно последва арест на втория мъж, който бе заловен покрай Първомай. Той също е бил с бежански статут и по непотвърдена информация е карал транспортното средство.

Към този миг са арестувани петима – трима сирийци и двама български жители. Автобусът е на хасковска компания, бракуван, а притежателят му, който го е дал на двамата сирийци, също е измежду задържаните.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи в Бургас, че отговорност за случилото се носи и " Гранична полиция " и чака оставката на Деян Моллов, някогашният шеф на " Гранична полиция ", който бе намален преди дни с сектор " Охрана на границата ":  " Аз персонално не мога да си обясня при такова засищане с персонален състав по границата по какъв начин се позволяват такива огромни групи мигранти да стигат навътре в страната. Както виждате, тук са стигнали до сърцето на Бургас. Подобна обстановка аз персонално няма да търпя ".

Министър Демерджиев призна, че мигрантският напън е повишен в пъти и увери, че се подхващат дейности по възпирането му, а министерството на защитата разгласи, че усилва помощта за защита на границата. От 27 август Сухопътните войски ще усилят поетапно присъединяване си с повече от 300 военнослужещи с нужната техника.

Областният шеф на Бургас Мария Нейкова разгласи утрешния 26 август, за ден на печал в цялата област в памет на двамата полицейски чиновници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР