Колата и содата определено не са най-полезните напитки, които можем

...
Колата и содата определено не са най-полезните напитки, които можем
Коментари Харесай

Содата и колата като почистващи препарати

Колата и содата несъмнено не са най-полезните питиета, които можем да консумираме. Но огромното им преимущество е, че имат двойна приложимост и да се употребяват както за утоляване на жаждата, по този начин и за разчистване на разнообразни повърхности и предмети. В този аспект сигурно са по-безвредни от редица препарати. А ето и няколко дребни трика с тях.

Петна по облеклата

Содата може елементарно да отстрани както преди малко сътворени, по този начин и към този момент засъхнали петна от олио или друга лой по облеклата. Важното е да не е подсладена или оцветена, с цел да не остави други петна. Можем както да нанесем върху дрехата и да оставим да известно време да подейства, по този начин и да накиснем в половин литър газирана вода за по-силно нечисти облекла.

Същият резултат се получава и с петна от кръв. Добре е обаче те да стоят накиснати най-малко една нощ, с цел да може содата да ги разтвори.
 Снимка 498487

Ръжда и нечистотия

Тук на помощ идва колата. В нея можем да накиснем всички принадлежности и домашен принадлежности, които с времето са изгубили своя искра и са станали кафяви. Оставяме ги да престоят една нощ, изплакваме и готово.

С газираната напитка можем да почистим и потъмнелите фуги на плочките в банята. Нанасяме деликатно, оставяме да подейства 10-20 минути, след което избърсваме с влажна забрадка. Ако наслагванията са по-упорити, търкаме с четка за зъби, предава Reader`s Digest.
 Снимка 498486

Домакинска посуда

На всички ни е повече от досадно да чистим тенджери и тигани, изключително в случай че са загорели. Но всички си имаме по няколко обичани съда, които от честата приложимост от дълго време не наподобяват като излезли от магазина.

За да им върнем блясъка, просто напълваме с половин или един литър сода или кола (в взаимозависимост от вместимостта), слагаме на котлона и оставяме на слаб огън за 30 минути . Може да се приложи и с тави, които слагаме във фурната за същото време. След това избърсваме и изплакваме.
 Хладилникът, вярното разчистване и няколко съвета, с цел да стане като нов
Триковете, с които хладилникът става като нов

За да не е просто отблъскване на номера

Тоалетна паница

Да, несъмнено, че има специфични препарати за тази цел, само че и кенче кола ще ни свърши същата работа - да отстрани замърсяванията. Е, няма специфичен антибактериален резултат, само че в случай че накиснем за половин час с кола, по-късно тоалетната ще е очевидно по-чиста.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР