Коланът на държавата трябва да се затегне до последната гайка,

...
Коланът на държавата трябва да се затегне до последната гайка,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Липсват над 15 милиарда лева от бюджета

Коланът на страната би трябвало да се затегне до последната гайка, съобщи водачът на ГЕРБ

" В последните две години видяхме едни самонадеяни, надменни хора, които под мотото, че ще оправят България,ни оправиха толкоз хубаво, че не знаем накъде да хванем. Не знаем дали ще можем да си купим самун, дали няма да ни превземе някой с тези разградени граници. За две години потвърдиха, че са некадърни, потвърдиха, че са крадци. Искам всеки от вас да се върне три години обратно и да намерения по кое време беше по-добре - дали при нулевата инфлация, по-високите заплати на служители на реда и учители, - хората бяха почнали да строят къщи, да купуват жилища - и това беше, тъй като бяха сигурни за бъдещето. А през днешния ден всеки от нас вижда какво се случва с цените в магазините. Единствената заслуга за по-евтиния ток е на ГЕРБ-СДС, тъй като точно ние предложихме да се наложи мораториум на цената на тока. Асен Василев е безсилен в ръководството, имам подозрения и за други неща. "

Това сподели лидерът на листата с претенденти за депутати от ГЕРБ в София-област Младен Маринов. " Отиваме за 5-и път на избори, не тъй като го желаеме, а тъй като нашите съперници са изцяло неспособни да сформират държавно управление ", добави Маринов, съобщи БГНЕС.

Това е най-лесната листа: първият Маринов, втория в нея е Маринов, третият - също. Още през 2005 година, когато стана наводнението тук, бях основен секретар и идвах с чували да местя, с цел да оказваме помощ. Цялата Софийска област беше блокирана от мутри - пускат черните лампи през нощта, стопират кола, ограбват я. Днес над 50 хиляди коли на ден минават през автомагистралата. Днес има направени площади, стадиони, детски градини - от какво да ни е неловко даже?

Това сподели водачът на ГЕРББойко Борисов при откриването на предизборната акцията на партията в Ихтиман.

Онзи ден говорихме за миграцията - преди две години бяхме образец за справяне с незаконната миграция. Дойде Дейвид Камерън, два дни заставам, с цел да види образец по какъв начин де оправяме с границата. Председателят на Европейски Съюз, на Европейския съвет, Виктор Обран даже пристигна - всички признаха, че нашето ръководство на мигрантския поток беше за образец.

Нула миграция! А в този момент, Ихтиман, и вие се прочухте - спре някой да си зареди колата, - избягат 30-40 мигранти! Представяте ли си това да стане по наше време? Поименно знаех граничарите и от българска страна, и от турска. Лично контролирахме това с президента Ердоган.

Това, което усещате - по тази причина са ни претъпкани на всички места залите - е, че Евростат през вчерашния ден излезе с данните, че инфлацията в България е повишена повече от 4 пъти през 2022 година по отношение на 2021 г Това значи, че всички сме обеднели с толкоз. Тотално обедняване! Ако в банките е имало 100 милиарда, в този момент са 60!

И това го скроиха тези хора, подпомагани извън. България беше станала фактора на Балканите - нескромно е да кажа, че е поради мене - имах чудесни министри; всички събития се организираха в София. Варна беше станала град, който всеки в Европа знаеше. Макрон, Туск, Нетаняху, всички идваха там. Знаете ли по какъв начин се извоюва да си водач на Берлинския развой и срещата да е в София? Как се довежда президент на Франция, канцлер на Германия, министър председател на Англия, да се разхождат по Моста на влюбените в София?

И някакъв си Хаджигенов, който няма и едно извоювано дело, ще ме подлага на критика? Направил си партия, събрал 1%, и медиите го канят като анализатор? Как може такова нещо, възмути се Борисов.

Кой изиска България да удари дъното в Балканите и в Европа? Никога в историята не е било това! В София има 60 км. метро, в Белград още няма.

" Парите ги няма. Парите изчезнаха, инфлацията изяде покачването на пенсиите и заплатите. Този, който направи държавно управление, би трябвало да отиде на моста на Ихтиман, и да се хвърли. Затова никой не желае, тъй като служебното държавно управление дохарчва парите, само че и то изнемогва, тъй като големите разноски, заложени от Асен Василев и обирите от джобовете на хората, ще лъснат.

В момента, в който си отидоха Асен Василев и Кирил Петков, и Атанасов и Христо Иванов, незабавно литър гориво поевтиня с левче на литър. Къде са парите, държавният недостиг отива на -7%, сподели още водачът на ГЕРБ. Убеден съм, че в случай че финансовият министър извади данни за бюджета, всички ще се приберем, тъй като обстановката е пагубна ", добави Борисов.

" Липсват над 15 милиарда от бюджета, и този, който пристигна, би трябвало да затегне колана до последната гайда, другояче ще пристигна МВФ, с цел да направи това, което политиците в България ще ги е боязън. Ние не можем да излезем на интернационалните дългови пазари, и ще ни набиват големи лихви. Когато бяхме на власт, събирахме пари в бюджета, тъй като последваха рецесиите - първо гръцката финансова, след това коронавирус, - и страната удържа, без да се срине, с помощта на тези ресурси ", напомни водачът на ГЕРБ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР