Колаж БулфотоСоциалният министър успокои пенсионерите, които до този момент вземаха

...
Колаж БулфотоСоциалният министър успокои пенсионерите, които до този момент вземаха
Коментари Харесай

Министър Донев: Няма да има пенсионери, които да получават доходи под линията на бедност

Колаж Булфото

Социалният министър успокои пенсионерите, които до този миг вземаха най-малки пенсии в България. Няма да има пенсионери, които да получават приходи под линията на беднотия. Това съобщи на брифинг общественият министър от служебното държавно управление Гълъб Донев, който показа ограничения, създадени от служебния кабинет.

„ 50-те лв. влизат трайно в размера на получаваните пенсии за българските пенсионери, само че задачата ще бъде за по-трайна политиката за това пенсиите да бъдат по-адекватни “, разяснява той.

„ Всички, които имат потребност от енергийно подкрепяне, ще бъдат включени, нарастването е с 5,6%. Отразен е темпът на повишаване на електрическата сила “, добави Донев.

Увеличението на пенсиите от 1 юли ще бъде 12,5%. Добавката от 50 лева ще бъде трайна, увери министърът.

От думите му стана ясно, че е създадена мярка, която има значение за 431 000 български пенсионери - от 1 октомври всички с приходи под линията на беднотия, ще бъдат изравнени с размера й.

„ Ще се регистрира имотното положение, има ли влогове в банките, дали продължава да работи, с цел да е несъмнено, че ще бъдат обхванати единствено хора, чийто размер на пенсията е под линията на беднотия “, добави министър Донев, написа frognews.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР