Колаж: БулфотоМая Манолова внесе предложение премиерът Бойко Борисов да бъде

...
Колаж: БулфотоМая Манолова внесе предложение премиерът Бойко Борисов да бъде
Коментари Харесай

Лъчо Мозъка към Мая Манолова: Когато човек таи в себе си злоба, това води до болести

Колаж: Булфото

Мая Манолова внесе предложение министър председателят Бойко Борисов да бъде длъжен да пристигна в Народното събрание, като предложи датата 21 април (сряда), т.е. на идващото му постоянно съвещание. 

Изказването й по адрес на Борисов докара до контраофанзива от страна на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, който я предизвести, че " когато човек таи в себе си завист, това води до заболявания ". Думите му бяха разтълкувани като персонална засегнатост по отношение на Манолова, която се пребори с онкологично заболяване по време на мандата си като омбудсман. 

Иванов се извини от трибуната, като сподели, че не бил свестен вярно. На напомнянето на прякора му " Лъчо Мозъка ", той отговори: " Неслучайно хората са ме оценили, по тази причина имам прякор " Мозъка ", аз не се тормозя от него ". 

Новият народен представител от ГЕРБ Георг Георгиев упрекна опозиционните сили, че желаят " принудително и наложително " довеждане на Бойко Борисов в Народното събрание, което съгласно него е знак за това " по какъв начин умира българската народна власт ". 

Най-остри бяха реакциите след две следващи изказвания на Тошко Йорданов от " ИТН " по адрес на Бойко Борисов, написа. 

" Бистришкият тигър е най-обикновен нерешителен заек от Банкя ", сподели той, което докара до вълна от неодобрение измежду депутатите от ГЕРБ. Въпреки предизвестията той още веднъж излезе на трибуната на Народното събрание и продължи: " Преди да се разтропате отново, ще ви изтъквам думи, които са на човек от вас - Тома Биков. " Борисов не е деспот, той е подигравка на деспот. Второто не е по-малко нездравословно от първото. Този човек толкоз си е повярвал, че е не запомнил от кое място идва. Не би се случил като кмет на Банкя, а камо ли като министър-председател "... Аз на драго сърце бих си платил санкцията за това, което ще кажа, страхливецът Борисов през днешния ден не пристигна за следващ път. Шофьорчето Борисов през днешния ден не пристигна за следващ път. Джипко Бибитков не пристигна. Прекрасно е, че той е ваш водач, благодаря ви за това наслаждение ". 

Тома Биков репликира с увещание за писанията на самия Йорданов и ръководителя на Има Такъв Народ Слави Трифонов с оборване на сеирозността на Covid-пандемията. 

След серия от надвиквания с ръководителя Ива Митева и разногласия по правилника, депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев изиска да бъде наложено наказване на Йорданов поради нарушение на парламентарната нравственос. 

Парламентът беше разхлабен за къса отмора по искане на ГЕРБ, след което беше взето решение Борисов въпреки всичко да бъде свикан на 21 април (143 гласа " за " ). В Народното събрание се намира Томислав Дончев, само че председателстващата съвещанието Татяна Дончева реши, че няма да го предложения за изявление по проекта за възобновяване, преди да се изчепат останалите точки от дневния ред. При този анонс Дончев реши да си тръгне от залата.  

Депутатите от ГЕРБ обаче блокираха провеждането на съвещанието със скандиране " Мутри вън ", " Таня вън " и " Митева " (призовавайки ръководителят на 45 Народно събрание да се върне и да поеме управлението на мястото на Дончева). 

Кирил Ананиев остана в продължение на няколко минути в пространството сред отделението за Министерския съвет в залата и трибуната, без да вземе думата, поради хаоса в залата. След към 5 минути тракане по банките на ГЕРБ Ананиев си потегли, а Татяна Дончева свика председателски съвет и даде отмора. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР