Колаж: БНТОсновният проблем на обществата през последните години е задълбочаващите

...
Колаж: БНТОсновният проблем на обществата през последните години е задълбочаващите
Коментари Харесай

КНСБ и БСК сближиха позиции за новите данъчни облекчения

Колаж: Българска национална телевизия

Основният проблем на обществата през последните години е задълбочаващите се неравенства. Първичното, посредством приходи и вторичното, посредством налозите, систематизиране на приходите са единствените вероятни механизми за това. Това, което ние предлагаме, цели тъкмо това.

Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ С предложенията ние не усилваме налозите, а ги преразпределяме “, посочи той, написа Novini.bg.

От КНСБ са пресметнали, че в случай че главните претенции на синдиката бъдат признати, то държавният бюджет ще загуби към 4,67 милиарда лева, само че, въпреки това, има опция за генериране на други към 4 милиарда лева от въвеждането на спомагателни налози, които са предложили като опция на предстоящите загуби. По този метод чистият негативен резултат върху държавния бюджет ще бъде почти 600 млн. лева

Сметките на синдиката демонстрират, че в случай че хората получават 1000 лева работна заплата, ще разполагат с спомагателни 652 лева на година в следствие от въвеждането на измененията, които оферират в директното облагане на техните приходи.

И позицията на работодателите.

„ Положителното мнение на работодателските организации за намаляването на налозите. Колегите са създали своята оценка на влияние. Като цяло посоката, която от КНСБ начертават е добра за спор, разяснява заместник-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков.

„ Ние сме в ERM II. Намеренията на ЕЦБ е оптимален престой там от две години. По-радикални промени можем да си позволим след влизането в еврозоната “, акцентира представителят на бизнеса.



„ От данъчните промени печелят всички хора “, разгласи Димитров.

По думите му негатиният резултат ще е върху хората с по-високи приходи, само че ще паднат цените.

„ Да не се спекулира с това, което се предлага. То е уравновесено. Храта усещат трагична неправда в налозите “, прикани той.

Бранков уточни, че има доста характерни български аргументи за неравенството в страната. „ Те са свързани с маргинализирането на популацията, хората без обучение или специалност и така нататък Моментът е верен и би трябвало да се чуят позиции по тези въпрос, само че в уравновесен подтекст “, сподели той.

„ През 2009 година ни бяха обещавали за 4 години да стигнем средноевропейския приход, само че това не се случи “, напомни Бранков. Димитров разяснява и преизчислението на пенсиите.

„ Бъгария е единствената страна в Европейски Съюз, в която няма никакви данъчни облекчения. Предложението ни оставя пари в бизнеса и хората, а това е извънредно значимо по време на рецесия. Не считаме, че преизчисляването на пенсиите е вярно и заслужено. Няма по какъв начин да желаеме с приход, който няма ниющо общо с прихода, да компенсираме прихода им в този момент. Единственият метод е да се осъвременяват пенсиите вярно “.

„ Това би трябвало да става въз основата на настоящите бюджетни доходи, а не на нов дълг “, добави Димитър Бранков.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР