Колаж БНТИма шанс да се създаде неочаквана коалиция, която впоследствие

...
Колаж БНТИма шанс да се създаде неочаквана коалиция, която впоследствие
Коментари Харесай

Политолог: Възможна е коалиция ГЕРБ - ДПС

Колаж Българска национална телевизия

Има късмет да се сътвори непредвидена коалиция, която след това да образува държавно управление. 

В изявление за Българска национална телевизия политологът Димитър Аврамов видя логичност в коалиция сред ГЕРБ и Движение за права и свободи за вероятно постоянно държавно управление. 

" Много подобаваща културна коалиция, на партии с обща политическа просвета, коалиция на хора със сходни цели е ГЕРБ-ДПС и способността на двете партии да убедят Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия да вземат участие в такова ръководство. Тази сякаш разумна коалиция, обаче, е малко евентуална. Виждам общи схващания за това по какъв начин се ръководи, по какъв начин се кадрува в обособените управляващи. Общо отношение към медиите, метод на ръководство на стопанската система и разнообразни браншове в обществото ", изясни той. 

" Не имам вяра на коалиция сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ", съобщи още политологът.

Според него ниската изборна интензивност не всеки път е проблем. " Ако някой не може да си откри политически представител, не се интересува от политика, няма нищо неприятно да не иде до урните, тъй като няма нищо по-лошо от неинформирано решение ", уточни той. По думите му, би трябвало да се смирим като общество и да признаем, че политическият хайлайф се проваля по разнообразни аргументи, написа novini.bg. 

" Много постоянно политици и коментатори не помнят, че дали се гласоподава с хартиена бюлетина, или с машина, множеството от половината гласоподаватели умишлено избират да не упражнят правото си на глас. Това е диагноза за полтииците и положението на политиката. Не виждам по какъв начин ще се сформира държавно управление. Логиката в българската политика е нишка, която и на най-добрия изследовател ще е мъчно да откри. Устойчивостта на политическия развой в границите на парламентарната форма на ръководство е под въпрос. ГЕРБ-БСП и Движение за права и свободи - даже и да се сформира, какъв брой устойчива ще е тази сглобка?  Политическият развой в България е в задънена улица. Някоя партия би трябвало да направи " чупка в кръста ", с цел да се случи смяна ", съобщи от своя страна политологът Слави Василев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР