Колаборацията между местна и централна власт е много важна. Основната

...
Колаборацията между местна и централна власт е много важна. Основната
Коментари Харесай

Живко Тодоров: Децентрализацията и силното местно самоуправление е основен мотив на ГЕРБ да бъде отново в управлението

Колаборацията сред локална и централна власт е доста значима.

Основната задача и претекст на ГЕРБ да бъде още веднъж в ръководството – това е децентрализацията и опцията за мощно локално самоуправление и гражданско присъединяване. Това съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров по време на районна академия на Младежи ГЕРБ, която се организира в града. Тодоров посочи, че с поддръжката на държавното управление на Бойко Борисов и с помощта на европейските стратегии и планове, ВиК мрежата в Стара Загора е актуализирана повече от 60%
„ Откакто е издигнат града подземната инфраструктура не беше подменяна. В Стара Загора до 2007 година имаше режим на водата,а ВиК мрежата беше извънредно остаряла. Вече изпълняваме един огромен план, който започва по време на държавното управление на ГЕРБ. През тази и идната година той ще даде опция в Стара Загора да бъде сменена 90% от водопреносната мрежа, което ще понижи загубите и ремонтните действия “, означи той.
Кметът на Стара Загора напомни, че с помощта на Борисов и държавните управления му са актуализирани всички учебни заведения и детски градини в Стара Загора, които са били в доста тежко положение. „Отпуснати бяха средства за цялостен ремонт на всички терени, подготвителните стадиони и пистата на стадиона. Възстанови се и провеждането на Балканиадата по лека атлетика“, регистрира Тодоров.
„ Друго значимо перо е градският превоз. Когато аз станах кмет през 2011 година, транспортите се правиха от частна компания, защото градският превоз беше приватизиран в едно предишно ръководство. Договорът беше до 2019 година, като рейсовете бяха 20 годишни. Ние прекратихме този контракт, направихме общинско дружество, което пое автобусния превоз и с европейски средства го обновихме “, означи още Живко Тодоров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР