Колаборационистите и служителите на Росатом, доведени в централата от руснаците,

...
Колаборационистите и служителите на Росатом, доведени в централата от руснаците,
Коментари Харесай

Русия готви план за евакуация на Запорожката АЕЦ

" Колаборационистите и чиновниците на " Росатом ", доведени в централата от руснаците, са предизвестени, че скоро може да стартира насилствена евакуация и по тази причина би трябвало да дават лист на роднините си и да са подготвени да изоставен при първия сигнал ", се споделя в известието.

ЦНС също по този начин отбелязва, че окупаторите отвличат служащи от Запорожската АЕЦ за " профилактични диалози " в затворнически килии, с цел да ги накарат да вземат съветски паспорти.

" По този метод врагът е основал своебразен синдикат, към който всички чиновници на централата са принудени да се причислят, а с цел да се причислят, би трябвало да получат съветски паспорт. Всички, които не са съгласни, биват извеждани и измъчвани ", се споделя още в отчета.

Преди това стана известно, че руснаците инсталират спомагателна ограда към окупираната Запорожка АЕЦ, като по този метод се пробват да преградят достъпа до централата.

Ситуацията в окупираната Запорожка АЕЦ продължава да е застрашителна, пишат украинските медии. Непрекъснатите изключвания на атомната електроцентрала от външната мрежа съставляват опасност за нуклеарната сигурност.

Атомната електроцентрала бе завладяна от съветските войски през март предходната година, като от този момент има непрекъснати известия за обстрели на АЕЦ, като те са повече от украинска страна, която твърди, че съветските войски обстрелват станцията. От съветска страна от самото начало показват удивление, тъй като излиза, че Русия управлява централата и по едно и също време с това я обстрелва.

В следената от Киев част на Запорожка област също към този момент са създали проект за евакуация на популацията, живеещо наоколо до централата, при положение на техногенна злополука.

Миналата година украинската корпорация " Енергоатом " непосредствено съобщи, че на територията на атомната електроцентрала се приготвя провокация, която може да докара до изхвърляне на нуклеарни боклуци.

В канала на " Енергоатом " в Телеграм се споделяше по-специално, че радиационният облак при положение на тежка повреда в Запорожската централа, съгласно ветровете ще обхване елементи от южната част на Украйна и югозападните региони на Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР