Колаборативен робот, наречен YuMi, предназначен за безопасна работа в непосредствена

...
Колаборативен робот, наречен YuMi, предназначен за безопасна работа в непосредствена
Коментари Харесай

ABB възнамерява да постави роботи до хората в заводите

Колаборативен робот, наименуван YuMi, предопределен за безвредна работа в непосредствена непосредственост с хора, е създала швейцарската компания ABB. Машината бе измежду решенията, които тя сподели на провелото се през тази седмица в София индустриално ревю Mach Tech and Inno Tech 2019.

“Ако усети досег с човек YuMi стопира, с което се изключва опцията от пострадвания, изяснява Тонимир Петров, управител връзки в ABB за България. Дори освен това, работейки един до друг с хората, той може да прави по-трудни интервенции, да им подава елементи.” По думите му не е наложително роботите да заменят човешката работна мощ. Визията на компанията е хората и машините да работят в непосредствена непосредственост едни до други в заводите на бъдещето.

 Колаборативният робот ABB YuMi

Според ABB YuMi е първият същински колаборативен робот в света, основан за да покаже по какъв начин наподобява работата в съдействие сред хора и роботи. От там смятат, че неповторимата дарба на хората да се приспособяват към промени и неуморната устойчивост на робота за осъществяване на прецизни, повтаряеми задания, отваря доста благоприятни условия автоматизиране и ускорение на процеси.

На ревюто бе показан и палетизиращ робот, който за проява преместваше дървени кубчета. Той се споделя SafeMove 2 и бе заварден в железна клетка, чието съществуване не е наложително. Решението е оборудвано със датчици, с помощта на които тя може да схваща какъв брой близо се намира човек. Ако той е непосредствена непосредственост, то процесът стопира изцяло. При отдалечаването му машината продължава работа с понижена скорост, а в случай че в избран радиус няма никого, то още веднъж се минава на цялостна скорост на работния развой.

От сходно решение се чака освен решение да усили сигурността, само че и да дава повече еластичност и икономисване на пространство.
Виртуални роботи
Въвеждането на роботи в даден цех е скъпо начинание, което допуска въвеждане на доста промени в работния развой. За да улесни евентуалните си клиенти при оценката на това какъв брой потребни биха били сходни машини в тяхното произвеждане, от компанията са създали артикул употребяващ виртуална действителност – Robot Studio.

 Тонимир Петров

В него могат да бъдат задавани параметрите на същински цех и на същински роботи, въз основата на които клиентът може да види в действително време какъв ще е резултатът върху неговото произвеждане. По думите на Тонимир Петров този метод разрешава редуциране на до 30% от разноските и на времето за конфигурация на работния развой.

Robot Studio е част от междуотраслово портфолио от цифрови решения на компанията, носещо името ABB Ability. То включва от устройствa до периферии, както и облачни услуги. Свързвайки робот на ABB към платформата, клиентите получават високо усъвършенствани услуги с до 25% по-малко произшествия и 60% по-бързо време на реакция и възобновяване при проблеми.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР