Кола се е врязала в китайското консулство в Сан Франциско

...
Кола се е врязала в китайското консулство в Сан Франциско
Коментари Харесай

Кола се вряза в китайското консулство в Сан Франциско, полицията застреля шофьора на място

Кола се е врязала в китайското консулство в Сан Франциско през вчерашния ден следобяд (рано през днешния ден българско време), като е спряла във фоайето и е провокирала безпорядък.

Полицията е стреляла по водача, който по-късно е умрял в болница, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на представители на управляващите в града в щата Калифорния.

Полицаи са пристигнали в постройката на консулството след 15:00 ч. (01:00 ч. българско време днес) по сигнал за влетял в постройката автомобил и призовали жителите да не приближават региона.

Униформените влезнали във фоайето на визовия отдел, осъществили са контакт със обвинения, след което се е стигнало да пукотевица, при която водачът е бил улучен, изясни на къса конференция сержант Катрин Уинтърс.

Тя добави, че в болничното заведение е била установена гибелта на обвинения, макар че са били положени старания той да бъде реанимиран.

На видеозаписи се вижда по какъв начин " Хонда ", вид седан, се врязва във визовия отдел.
Уинтърс сподели още, че не е изяснена повода, заради която автомобилът е влетял в постройката, както и какъв брой души са се намерили вътре по това време, само че означи, че няма информации за потърпевши. Полицията съгласува работата си със следователи от Държавния департамент на Съединени американски щати и китайското консулство.

" Бих желала да ви дам повече детайлности, само че става въпрос за доста комплицирано следствие ", уточни Уинтърс.

Китайското консулство осъди случая в изказване:

" Следобед на 9 октомври 2023 година локално време неидентифицирано лице подкара автомобил и се вряза свирепо в залата за култивиране на документи на нещото консулство, поставяйки под сериозна опасност личния състав и хората на място и нанасяйки вреди на оборудването на нашето консулство. Нашето посолство осъжда строго тази гневна офанзива ", гласи изказването.

Консулството добавя, че е изискало повече детайлности за случая и е помолило той " да бъде разследван със съответстващата на закона съвестност ". Генералното консулство на Китайската национална република в Сан Франциско се намира на основна улица, от другата страна на която е Японският квартал на града, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР