Кола, превозваща мигранти, се вряза в патрулка при опит на

...
Кола, превозваща мигранти, се вряза в патрулка при опит на
Коментари Харесай

Трафикант на мигранти се вряза в полицейска патрулка

Кола, пренасяща мигранти, се вряза в патрулка при опит на трафиканта да избяга от полицията. Инцидентът е станал тази заран край Панагюрище, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик.

В сектора сред с. Попинци и общинския център при осъществен обход на дежурен автопатрулен автомобил е видян около него да минава кола със затъмнени стъкла - ауди комби със сръбска регистрация.

Полицаите неотложно са последвали аудито. Шофьорът му обаче не е спрял на светлинната и звукова сигнализация, само че малко по-късно при разклона за с. Баня служителите на реда са съумели да го спрат. Когато подхванали инспекция лидерът на лекия автомобил присъединил на задна скорост, блъснал полицейската кола, изскочил от автомобила и побягнал в посока с. Бъта. Униформените открили, че в аудито се транспортират 10 незаконни мигранти, чиято народност следва да се обясни, както и от кое място са влезнали в страната.

Предприети са незабавни оперативно-издирвателни дейности от автопатрули на районно управление (на МВР) – Панагюрище и малко по-късно в с. Бъта е арестуван избягалият лидер. Той се оказал сръбски жител и е арестуван в ареста в Панагюрище за период до 24 часа. Нанесени са материални вреди на служебния автомобил, само че няма потърпевши полицейски чиновници. Не са потърпевши и мигрантите в аудито.

По случая ще бъде формирано досъдебно произвеждане и ще бъда известена прокуратурата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР