Кола избухна в огнена топка на контролно-пропускателен пункт между САЩ

...
Кола избухна в огнена топка на контролно-пропускателен пункт между САЩ
Коментари Харесай

Автомобил се взриви на границата между САЩ и Канада, има жертви

Кола избухна в огнена топка на контролно-пропускателен пункт сред Съединени американски щати и Канада, предизвиквайки затваряне на границите в един от най-натоварените дни за пътешестване в американския празничен календар.

Двама души починаха при гърмежа, съгласно американски медии, базирайки се на управляващите, макар че самоличността им към момента не е обществена.

Колата е избухнала на основния мост Рейнбоу Бридж покрай Ниагарския водопад , оповестиха локалните и щатските управляващи. Причината за случая не е ясна незабавно и също по този начин не е доказано в каква посока е пресичала колата - в Канада или в Съединени американски щати.

Органите на реда са разкрили куфар на мястото на случая , в който може да е имало взривно устройство, оповестява телевизия ABC, базирайки се на източници. Според тях на моста е открит „ куфар или чанта “. На място работят сапьори.

ABC отбелязва, че четири американско-канадски моста над река Ниагара са затворени като защитна мярка. ФБР на Съединени американски щати работи и по версията за терористична офанзива.

Властите от двете страни на границата обаче реагираха незабавно. Белият дом заяви, че президентът Джо Байдън е бил осведомен. Канадският министър председател Джъстин Трюдо сподели пред Народното събрание, че „ това явно е доста сериозна обстановка “ и разгласи затварянето на четири пропускателни пункта. Губернаторката на Ню Йорк Кати Хочул сподели, че щатската полиция и Съвместната работна група за битка с тероризма на ФБР следят всички пунктове за влизане в щата.

Американските медии цитират правоохранителни източници, съгласно които е имало двама души в колата, която е минала през един граничен контролно-пропускателен пункт, където е била определена за вторична инспекция, съобщи БГНЕС.

„ След това колата форсира, блъсна се в преграда и експлодира , споделиха източниците, наблягайки, че не е ясно дали гърмежът е резултат от устройство.

Майк Гюнтер, канадец, навестяващ Съединените щати, разказва трагична злополука с висока скорост на контролно-пропускателния пункт.

Видяхме тази кола да се спуска към границата и тя летеше над 100 благи в час “, сподели той пред CBS News.

„ След това колата се завъртя и удари оградата, излетя във въздуха “, продължава той. „ Тя се издигна във въздуха и ние преди малко видяхме огненото кълбо и това е всичко, което успяхме да забележим. Просто беше покрито с пушек на всички места. “

Инцидентът стана в навечерието на празника на Деня на благодарността, един от най-натоварените дни за пътешестване в празничния календар на Съединени американски щати, когато милиони американци излизат по пътищата. Рейнбоу Бридж е измежду най-натоварените кръстовища сред Канада и Съединени американски щати, мостът има 16 ленти за транспортни средства и нормално е отворен непрекъснато.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР