Кола бомба, насочена срещу американски конвой, е експлодирала в афганистанската

...
Кола бомба, насочена срещу американски конвой, е експлодирала в афганистанската
Коментари Харесай

Кола бомба удари конвой на САЩ в Кабул, няколко жертви

Кола бомба, ориентирана против американски ескорт, е експлодирала в афганистанската столица Кабул, ранявайки четирима американски военнослужещи и причинявайки още редица други жертви, оповестиха управляващите, представени от " Ройтерс ".

Това е второто нахлуване в града за два дни.

Талибаните поеха отговорност за гърмежа, който стана ден откакто терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) пое отговорност за самоубийствена офанзива пред военна академия, при която починаха минимум шестима души.

Говорител на американските сили в Афганистан посочи, че кола бомба е блъснала американски ескорт и четирима американски военнослужещи са претърпели леки пострадвания, само че не са дали други детайлности.

Противоречиви са обаче информациите за общия брой на жертвите, породени от гърмежа.

Афганистански чиновник от силите за сигурност, който е поискал да остане неизвестен, сподели, че деветима души са били убити и шестима цивилни са били ранени при гърмежа.

Говорителят на талибаните разгласи, че при нападението е ударен ескорт от задгранични сили, като са били убити 10 души и са били унищожени две транспортни средства.

Експлозията е станала по многолюден път в източната част на Кабул, регион с няколко огромни обекта на силите за сигурност, които през годините са били обект на голям брой набези.

Снимки, циркулиращи в обществените мрежи, демонстрираха мощно развален бял брониран джип Land Cruiser от вид, постоянно употребен от интернационалните организации, обкръжен от пожарникари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР