Кола беше заснета на Подбалканския път да се движи с

...
Кола беше заснета на Подбалканския път да се движи с
Коментари Харесай

Джигит лети с над 200 км/ч по Подбалканския път

Кола беше снимана на Подбалканския път да се движи с 208 км/ч, което е със 118 км/ч в час над ограничаването, оповестяват от ОДМВР-Сливен.

Скоростният връх е подложен на 29 декември.

Издаден е електронен фиш. Глобата, планувана в Закона за придвижване по пътищата за това нарушаване е 1250 лв..

През празничните дни от 28 декември до 4 януари екипите на Пътна полиция и районните ръководства в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица са ревизирали 2158 транспортни средства и 2320 лица. Засечени са 459 нарушавания на скоростта.

Осем водачи са седнали зад кормилото след приложимост на алкохол, като четирима - с над 1,2 промила. Най-високата стойност е 2,07 промила. Установени са двама водачи, използвали наркотични субстанции. По случаите са стартирани бързи производства.

С цел понижаване броя на пътните катастрофи с пешеходци на територията на ОДМВР-Сливен започва профилирана интервенция, която ще продължи от 19:00 часа през днешния ден до 13 януари. Ще се реализира надзор в региона на кръстовища, основни улици и булеварди в общинските центрове.

Ще се следи пешеходците да пресичат на избраните за това места. Часовете рано заран и на здрачаване са най-опасни, тогава пешеходците не са толкоз забележими за водачите на МПС. Тъмните облекла и невниманието в допълнение основават предпоставки за пораждане на произшествия, припомнят от ОДМВР-Сливен.

За пешеходците е целесъобразно да употребяват светлоотразителни детайл, закрепен за връхната дреха или ръчния багаж, да пресичат на осветени сектори от пътя, да бъдат деликатни и да не бързат да пресичат пътното платно, до момента в който не се уверят, че е безвредно.

Водачите на МПС да бъдат деликатни при доближаване към пешеходна пътека, да се минава постепенно и внимателно около спирките на градския превоз, да се съблюдава ограничаването на скоростта при придвижване в обитаеми места, да се движат с нараснало внимание и очакване неочаквани дейности на възрастни пешеходци и деца.

По предписание на шефа на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички механически средства за надзор ще са в употреба и ще наблюдават за съблюдаване на скоростните режими в секторите с нараснала централизация на пътни катастрофи и през месец януари. Ще се подчертава на контрола отвън обитаеми места, където нормално водачите не чакат техническо средство.

Контрол по сигурност на придвижването ще се реализира и в дребните обитаеми места и по общинските пътища. Ще се следи за рисково държание при шофиране-рисковано изпреварване, придвижване в насрещното платно, неспазване на преимущество, приложимост на алкохол и упойващи субстанции.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР